De acro-turnsters van Rap en Snel.
De acro-turnsters van Rap en Snel. Foto: PR

Top weekend voor acro Rap en Snel

Afgelopen zaterdag heeft Rap en Snel deelgenomen aan de tweede voorronde acro D-E niveau in Eibergen. De meiden kwamen met een gouden en een zilveren medaille terug naar Groenlo. Ook hebben alle zes koppels zich weten te plaatsen voor de regiofinale op 7 maart in Hattem.

In de ochtendwedstrijd was het E-niveau aan de beurt, er is in deze categorie veel concurrentie, 28 koppels en 22 groepen. In de middagwedstrijd was het de beurt aan het D-niveau, ook daar veel concurrentie en dicht bij elkaar liggende punten. Bij de damesgroepen deden er 13 mee en bij de damesparen 14 koppels.

Senioren damesgroepen E-niveau
Helaas voor Ilja Nijenhuis, Indy Wolberink en Merlijn Reijerink deze keer geen wedstrijd, omdat Indy haar pols heeft gebroken. Ze hebben zich echter wel weten te plaatsen voor de regiofinale op basis van hun vorige wedstrijd. Karlijn Krabbenborg, Marlien Schuurman en Sem Brockotter behaalden een 7e plaats met 24.850 punten. Xenna Mighelbrink, Lotte te Veluwe en Lisa Schukkink zijn op een 8e plaats geƫindigd met 24.650 punten. Deze twee damesgroepen zijn door naar de regiofinale.

Senioren damesduo E-niveau
Tessa Wiggers en Celine Gebbinck zijn met 22.250 punten op de 26e plaats geƫindigd, de 25e plaats was voor koppel Daphne Aarnink en Roos Lammersmet 22.600 punten; onvoldoende punten om door te stromen naar de regiofinale.

Senioren damesgroepen D-niveau
Damesgroep Vera Jans, Tessa Jans en Lily van Dijk eindigde verrassend op een 2e plek, met een bijna perfecte oefening. Hun score was 25.800 punten, 0.150 minder dan de nummer 1. De damesgroep Nathalie Jans, Eline Nijenhuis en Lieke Hoffman heeft zich ook flink verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd met een 6e plek. Beide damesgroepen zijn door naar de regiofinale.

Damesparen D-niveau
Noelle Klein Gunnewiek en Marjolein Nijhuis hebben een topwedstrijd gedraaid en werden beloond met een gouden plak. Met 25.900 punten was dit een zeer verdiende 1e plaats. Ook voor dit damespaar een plek in de regiofinale.