Namens N.A.G. ’t Kopper werd Grollenaar Hennie Wassink onderscheiden.
Namens N.A.G. ’t Kopper werd Grollenaar Hennie Wassink onderscheiden. Foto: Theo Huijskes

Onderscheiding van 't Kopper

uitgereikt aan Hennie Wassink

Groenlo - Op de vrijdag voorafgaande aan de drie dolle dagen werden er zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk enkele bijzondere onderscheidingen uitgereikt. Zo ging de eervolle titel 'Hofleverancier van CV De Knunnekes' naar het vakantiepark Marveld Recreatie en Geluidspecialist The Borck en werd later op de dag de zogenaamde 'Kopperspeld' uitgereikt aan een bekende, in Groenlo woonachtige bierbrouwer, in dienst van de Koninklijke Bierbrouwerij Grolsch.

De oorkonde en het schildje, behorende bij ere-predicaat Hofleverancier werd uitgereikt door president Rob Stokkers, vorst Rob Porskamp en de opvolger van Rob Porskamp als vorst (Miquel Porskamp) van CV De Knunnekes aan Edwin Bomers, directeur van Marveld Recreatie, en zijn echtgenote Doreen en Hennie Borckink, directeur van The Borck, en zijn echtgenote Renate.

De Kopperspeld werd voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt door de Garde Narren Academie Groenlo 't Kopper van CV De Knunnekes. Waren het in 2013 en 2014 respectievelijk de brouwers Theo Luttikholt en Benny Klein Tank die de eer te beurt viel, deze keer ging de onderscheiding naar Grollenaar Tonnie Wassink, tevens een verwoed carnavalist.

De uitreiking van deze onderscheiding vond evenals in voorgaande jaren plaats op de plek waar voorheen het Grolsch-complex heeft gestaan en dat bij de koperen brouwketel nabij het Park 1615. Hennie Wassink, 57 jaar en reeds 35 jaar in dienst van Grolsch, waarvan de eerste 25 jaar als bierbrouwer en de laatste 10 jaar als medewerker exportlijn, kreeg de onderscheiding opgespeld door Eddy Konings. Daarvoor was het Herman Oosterholt, voorzitter van 't Kopper, die Wassink op een humoristische wijze toesprak. Oosterholt herinnerde de aanwezigen er nog even aan dat de Grolsch binnenkort 400 jaar bestaat. "Deze brouwketel, waarvan wij een soort peetvader zijn, herinnert aan de periode dat de brouwerij in Groenlo was gevestigd."

De ceremonie 't Kopper omarmt het Grolsch Kopper werd bijgewoond door onder andere prins Remco I en adjudant Remco met partners, president en vorst, raad van elf en muzikaal ondersteund door het dweilorkest van CV De Knunnekes onder leiding van Bas Konings. Van de zijde van de Koninklijke Bierbrouwerij Grolsch waren Alex Evenhuis en Henk Meijer van de partij en namens De Klok Drankenhandel Stephan Stoffels. Na afloop vertrok het totale gezelschap voor een gezellig samenzijn naar Restaurant-Café Wissink op de Markt in hartje Groenlo.

De oorkonde Hofleverancier van CV De Knunnekes voor Edwin en Doreen Bomers van Marveld Recreatie.
De oorkonde Hofleverancier van CV De Knunnekes voor Henny en Renate Borckink van The Borck.