Prins Remco I en adjudant Jeroen op de foto met het G-team van de s.v. Grol.
Prins Remco I en adjudant Jeroen op de foto met het G-team van de s.v. Grol. Foto: Theo Huijskes

CV De Knunnekes denkt aan alle geledingen binnen de gemeenschap

Prins en Adjudant op bezoek bij het G-team

Groenlo - Het plezier dat de leden van het G-team van de s.v. Grol beleven in de beoefening van de voetbalsport, is ongekend groot. Dat is wekelijks op de vrijdagavond of op de zaterdagmorgen te zien op het sportpark Den Elshof. Dit plezier kreeg afgelopen zaterdag een extra impuls toen prins Remco I en adjudant Jeroen met hun partners Lynn en Maike een kijkje kwamen nemen, terwijl het team op het hoofdveld in jawel carnavalskleding bezig was een training af te werken.

Naast president Rob Stokkers en vorst Rob Porkamp waren natuurlijk ook ouders, overige familieleden en andere belangstellenden aanwezig om te genieten van een partijtje voetbal, dat deze keer helemaal in het teken stond van het carnavalsfestijn. Bij een aantal leden had het voetbaltenue zelfs plaats gemaakt voor kleurrijke carnavalskleding.

Zo moesten prins en adjudant niet alleen strafschoppen nemen en daarbij hun normaliter in het seniorenteam Grol 8 vertoonde kunsten etaleren, ook moest de groep vanzelfsprekend op de foto met de beide hoogheden. Het werd een gezellige samenkomst, die werd afgesloten met een drankje en natuurlijk het eten van een patatje in het Sportcafé. Mooi om te zien, mooi om te observeren, alleen maar stralende gezichten van leden en begeleiders die het G-voetbal binnen de Groenlose voetbalclub op waardige wijze invullen.

Jasper Schovers, lacht van oor tot oor en hoeft niet lang na te denken wanneer hem wordt gevraagd welke landelijke voetbalclub bij hem bovenaan het favorietenlijstje staat. "Dat is natuurlijk Feyenoord. Altijd geweest en zal het altijd blijven", komt het met veel overtuiging uit zijn mond. Eigenlijk ook een overbodige vraag wanneer je de nooit en door niemand weg te poetsen voorkeur van pa Niek Schovers en opa Hennie Schovers kent. Magloir Mayan houdt er daarentegen een andere mening op na. Terwijl hij uw verslaggever aankijkt met een blik van hoe kun je in vredesnaam zo'n vraag stellen, antwoordt hij kort en bondig: "Dat is Grol!" Beiden willen nog wel even laten weten dat zij zelf bij voorkeur in de voorhoede voetballen, omdat je dan degenen bent die de doelpunten mag maken.

In het seizoen 2011-2012 heeft s.v. Grol de eerste stappen genomen tot de oprichting van het G-voetbal. Dit mede op verzoek van initiatiefneemster Natascha Dankbaar. Na een verkenningsfase werd met ingang van het seizoen 2012-2013 het onderdeel G-voetbal officieel ingevoerd bij de club. Diverse enthousiaste leiders zorgen voor de training en begeleiding. Al met al derhalve niet meer weg te denken binnen het voetbalbedrijf Grol.