De overhandiging van de geschilderde portretten aan prins en adjudant.
De overhandiging van de geschilderde portretten aan prins en adjudant. Foto: Theo Huijskes

Traditie bij s.v. Grol wordt in ere gehouden

Opwarmavond voorafgaande aan de drie dolle dagen

Groenlo - Dat in Groenlo carnaval niet beperkt blijft tot de drie dolle dagen alleen, is alom bekend. In de weken en zeker in de laatste week voorafgaande aan het kleurrijke driedaagse festijn vinden al dan niet onder de regie van CV De Knunnekes tal van opwarmactiviteiten c.q. festiviteiten plaats. Een activiteit, die vanwege het inmiddels lange bestaan als een echte traditie kan worden aangemerkt, is de carnavalsavond bij de s.v. Grol op het sportpark Den Elshof aan de Oude Winterswijkseweg.

Deze avond vindt standaard plaats op de woensdag. Zo ook afgelopen week toen op woensdagavond in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof een meer dan geslaagde bijeenkomst plaatsvond. De belangstelling hiervoor was extra groot, omdat de beide carnavalshoogheden van dit jaar (prins Remco I en adjudant Jeroen) deel uitmaken van het seniorenteam Grol 8. Naast de aanwezigheid van het Grolbestuur, de wagenbouwgroep van de s.v. Grol, alsmede diverse vriendengroepen en tal van genodigden en andere belangstellenden, had het Grolbestuur ook enkele speciale gasten uitgenodigd, zoals het prinsenpaar van het buurtschap Eefsele, te weten prins Jeroen Schuurmans en adjudant Erik Schuurmans. Beide carnavalsleiders van CV De Noamatters zijn jeugdleiders bij de Groenlose voetbalclub en werden dientengevolge met hun partners in het feestgedruis betrokken. Een opmerkelijke gast was overigens ook Jeroen Burghout uit Apeldoorn, met ingang van het seizoen 2015-2016 de nieuwe hoofdtrainer van de s.v. Grol.

Zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk, was ook ditmaal de kegelclub UTO (Uit Tegenweer Ontstaan) weer van de partij. De inbreng van UTO ging ditmaal zelfs zover, dat voor de eerste maal in de geschiedenis van deze succesvolle avond de presentatie niet werd verzorgd door een lid van de s.v. Grol, maar door een lid van UTO, in dit geval Dominic Monasso. Ook deze keer bestond het avondvullende programma uit officiële toespraken, buuts, alsmede muziek en zang. Vanzelfsprekend voerde daarbij ook Grolvoorzitter Hans Scheinck met een met veel humor doorspekte toespraak het woord. De preses verbaasde er zich over dat de Grolavond al zo'n 50 jaar bestaat, maar dat deze nog steeds niet wordt opgenomen in de talrijke programma's van de Grolse carnavalsclub, waaronder 't Knunneke. Van de zijde van UTO werd een geïmproviseerde buut verzorgd door Laurens Wolters en Frans Stortelder. Daarnaast timmerde de jeugdige debutant Bas Brinke met een spetterende buut aan de weg. Verder werd er muziek en zang gebracht door Patrick Pos en Thomas Oesterholt en kroop Thijs Holtslag als zanger in de huid van Jeroen (Donny) Doest. Nadat het prinsenpaar enkele onderscheidingen had uitgereikt, zorgden de vaders van prins en adjudant (Ewald Borockötter en Hans Doest) niet alleen voor een vermakelijke toespraak, maar ook voor een familiecadeau voor beide hoogheden, bestaande uit door de Grolse Picasso Jos Lensink geschilderde portretten van de beide carnavalsleiders van dit jaar.