Nico Dijkshoorn.
Nico Dijkshoorn. Foto: PR

Nico Dijkshoorn trapt lang weekend af

3 evenementen in Rockcafé Taste

Groenlo - Na de goedbezochte carnaval en het bijkomen ervan, gaat het Grolse Rockcafé Taste weer door met het normale programma. Het aankomend weekend heeft de bezoeker keuze uit maar liefst drie events, te beginnen met donderdag 26 februari.

Niemand minder dan Nico Dijkshoorn zal dan, voordat hij volgend jaar het theater in gaat met zijn nieuwe theatershow 'Vuig', eerst een try-out in Groenlo geven. En wel tijdens één van de Stage of Art-avonden in Rockcafé Taste. De man die zegt wat in hem opkomt, geen blad voor de mond neemt, en ook nog eens goed gitaar speelt, komt naar Groenlo. Samen met zijn band The Hank Five eert hij zijn muzikale helden in woord en muziek. De voorstelling is inmiddels uitverkocht.

Vinyl-avond
Vrijdag 27 februari is er wederom de Taste Neem Je LP Mee Avond. De eerste avond werd erg goed bezocht en de eigenaren van Taste gaan door. Iedere laatste vrijdag van de maand, vanaf 21 uur, je eigen rock-LP draaien in hét muziekcafé van Grolle.
Vinyl is tastbaar, hip en nostalgisch. Oude tijden herleven, maar ook tegenwoordig is het weer helemaal terug: een plaat uitbrengen op vinyl. De krasgevoelige muziekplaatjes waren een tijdlang volledig uit zicht, maar dat is nu voorbij. Dus: breng je oude en nieuwe LP's mee naar Taste. Alles binnen de blues/hard blues en rock wordt gedraaid. Je LP's worden door Roland of Marion voorzien van je naam en je kunt zelf twee nummers aangeven die je graag gedraaid wilt hebben. De entree is uiteraard vrij.

Jukebox Stripped Heroes
Zondag 1 maart is er de inmiddels bekende Taste Akoestisch-middag met dit keer de Jukebox Stripped Heroes, een vijfmansformatie uit Arnhem die met veel succes podia in Nederland en het buitenland bezocht. Dit trio bestaat uit muzikanten die hun sporen in de Nederlandse rockscene ruimschoots hebben verdiend en speelt voornamelijk classic rock-covers uit de 80's met uitstapjes naar andere decennia. Drie leden van de band speelden een paar zomers als akoestisch trio op de Italiaanse eilanden Elba en Sardinië. Het repertoire is een dwarsdoorsnede van hetgeen de bandleden thuis graag zelf in de cd-speler stoppen. Tijdens de vele optredens in binnen- en buitenland bleek dat deze repertoirekeuze en de wijze waarop die wordt uitgevoerd, soms nét even anders, ook voor het publiek 'het feest der herkenning' is. Dat gecombineerd met het overduidelijke en aanstekelijk werkende speelplezier van de heren staat garant voor een topmiddag. Jukebox Heroes Stripped kan heel klein spelen maar klinkt altijd groots en is daarom op zijn plaats in elke kroeg of op ieder festival. Jukebox Heroes Stripped zijn Lain Barbier - gitaar/zang, Geert Scheijgrond - gitaar/zang en Willem Huetink - basgitaar/zang. De aanvang is 17:30 en de toegang vrij.