Marjan Nekkers, die nieuwe gemeentedirecteur van Oost Gelre.
Marjan Nekkers, die nieuwe gemeentedirecteur van Oost Gelre. Foto: Theo Huijskes

Marjan Nekkers nieuwe gemeentesecretaris van Oost Gelre

"Goed gevoel bij deze gemeente"

Oost Gelre - Marjan Nekkers uit Doetinchem wordt de nieuwe gemeentesecretaris dan wel directeur van Oost Gelre. De 48-jarige Nekkers wordt daarmee de opvolger van Jan Dijkman, die per 1 mei a.s. met pensioen gaat. Het benoemingsbesluit werd in de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 februari jl. genomen. Na een kennismaking met het personeel van de gemeente Oost Gelre in nog dezelfde week, werd zij vorige week woensdag voorgesteld aan de gemeentelijke en regionale pers en vond er deze week (dinsdag 24 februari jl.) een kennismaking plaats met de leden van de gemeenteraad in het stadhuis te Groenlo.

De nieuwe gemeentesecretaris werd in Ruurlo geboren en kreeg volgens haar eigen zeggen bij de geboorte de naam Marjan omdat haar moeder Marietje heet en haar vader Jan. Na vervolgens met haar ouders te zijn verhuisd naar Noord-Limburg, streek zij daarna vanwege haar werk voor lange tijd neer in Arnhem om uiteindelijk een woonstek in Doetinchem te vinden.

"In totaal heb ik, de opleiding meegeteld, al circa 30 jaar in overheidsdienst gewerkt, waarvan 22 jaar bij de politie. Laatstelijk gewerkt als stadsdeelmanager in Enschede. Een functie van waaruit ik thans nog op basis van detachering werkzaam ben bij het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC) Oost-Nederland."

Nekkers is gekozen uit een aantal van maar liefst 86 sollicitanten. "Dat zegt misschien al genoeg over de gemeente Oost Gelre. Vanaf het eerste moment voel ik mij hier helemaal welkom", aldus de nieuwe gemeentedirecteur. "Tijdens de sollicitatieperiode alleen maar goede gesprekken gevoerd. Ik heb daaraan een goed gevoel overgehouden en dat niet alleen wat betreft de nieuwe werkplek, maar ook wat betreft de collega's waarmee ik straks te maken krijg. Ik vind het ook erg plezierig dat er geen leemte zit tussen de vertrekkende directeur en de komst van mij. Omdat hij op 1 mei a.s. afscheid neemt, waarbij ik ook aanwezig zal zijn en omdat ik dan vervolgens op 6 mei a.s. officieel aan de slag ga, is er sprake van een mooie overloop, waarmee ik alleen maar mijn voordelen kan doen. Ik kijk er helemaal naar uit om een strategie op te stellen met de mensen die hier wonen en werken."

De samenwonende Marjan Nekkers, die twee kinderen heeft: zonen van 19 en 17 jaar en als belangrijkste hobby's sport (volleybal) en cultuur heeft, blijft gewoon in Doetinchem wonen. "Een afstand die gemakkelijk is te doen. Wat dat betreft heb ik in mijn werkzame leven wel grotere afstanden moeten afleggen."