Iedereen is a.s. vrijdag welkom op de lichtjesavond in Groenlo.
Iedereen is a.s. vrijdag welkom op de lichtjesavond in Groenlo. Foto: Theo Huijskes

In samenwerking met DELA en R.K Geloofsgemenschap

Lichtjesavond R.K. Begraafplaats Groenlo

Groenlo - Onder het motto: 'Ik brand een kaars ter herinnering aan jou' wordt vrijdag 27 februari a.s. voor de eerste maal op de begraafplaats aan de Lichtenvoordseweg in Groenlo een lichtjesavond georganiseerd. Een initiatief dat, zo valt inmiddels te beluisteren in de Groenlose wandelgangen, door zeer velen wordt gewaardeerd. Wanneer de weergoden meewerken, kan het derhalve niet anders dat er veel belangstelling zal zijn.

Overigens is het niet alleen de Stichting R.K. Begraafplaats Groenlo, die dit mooie initiatief handen en voeten geeft. Ook de Coöperatie DELA en de R.K. Geloofsgemeenschap Groenlo hebben hun medewerking toegezegd om er voor iedereen een geslaagde avond van te maken.

Voor de Coöperatie DELA is het niet de eerste maal dat men haar medewerking verleent aan een dergelijke avond. Voorheen stak men ook een helpende hand toe in plaatsen als Arnhem, Hengelo Ov. en Zevenaar. De lichtjesavond is vooral bedoeld om nabestaanden de gelegenheid te bieden om in de vorm van een mooie herinnering, en dat tevens in een warme en intieme sfeer, een kaars te branden voor al hun overleden dierbaren. De organisatie gaat er alles aan doen om de avond te doen slagen. Zo zal er voor circa 700 brandende fakkels worden gezorgd en zullen her en der op de begraafplaats vuurkorven en vuurpotten staan opgesteld. Gehoopt wordt daarom op veel belangstelling vanuit Groenlo en omgeving. Iedere bezoeker krijgt bij aankomst een grafkaarsje aangeboden en voor de kinderen is er een lampion. Daarnaast zal er een doedelzakspeler aanwezig zijn, die voor begeleidende muziek zal zorgen op het moment dat bijvoorbeeld de aanwezigen zich vanaf de centrale ontmoetingsplek naar het graf van hun dierbaren begeven. Daarnaast wordt er in de aula van het uitvaartcentrum gezorgd voor iets warms in de vorm van koffie, glühwein of chocomel." De lichtjesavond op vrijdag 27 februari a.s. begint om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Belangstellenden zijn op elk gewenst moment binnen dit tijdsbestek welkom op het adres Lichtenvoordseweg 58a in Groenlo.