Vlees en vis

Iemand heeft bedacht dat Doetinchem - de 'hoofdstad' van de Achterhoek' - een kabelbaan nodig heeft om aantrekkelijker te worden. Iemand anders heeft weer gezegd dat zo'n kabelbaan geen verband houdt met de stad. Wat er dan wel verband houdt met Doetinchem weet ik niet, het is nou niet bepaald de meest aantrekkelijke tamelijk grote Achterhoekse kern die er is. Doetinchem is geen Zutphen, met die mooie monumenten. En Doetinchem is ook geen Enschede, met een echt stedelijk aanbod aan winkels, vegetarische horeca en zo. En dat is nog wel in Twente.

Ik ben in het buitenland geweest, ik was in Enschede - plantaardig winkelen, zeg maar - en ik dacht: bij Gronau de grens over en je bent ergens anders, du lebst nur einmal. In Duitsland heb ik gereden op de A31, waar je zo hard mag rijden als je wil. Even weer mannelijk worden. Want al dat getrut hier met die snelheidsbeperkingen. Op steeds meer plaatsen in de bebouwde kom mag je nog maar 30 kilometer per uur, op steeds meer plaatsen buiten de bebouwde kom nog maar 60 kilometer per uur. Veiligheid, ik weet het wel. Maar al die onbenutte paardenkrachten onder de motorkap van mijn niet eens zo grote auto.

Gauw terug naar onze gemeente. In Oost Gelre is in 2014 vijf keer melding gemaakt van discriminatie. Ik las het, zwart op wit. Ik hoor minstens 5 discriminerende uitspraken per dag. En dan beweeg ik mij meestal nog in een milieu dat behoorlijk voorzien is van intellectuele bagage.
Misschien waren die meldingen wel niet serieus, maar hadden ze te maken met die discussie over Zwarte Piet.
En misschien heb ik die 5 uitspraken per dag wel met carnaval gehoord. En waren het alleen maar uitspraken van verklede mensen over andere verklede mensen. En onder invloed van alcohol.

Waar wij, jong maar ook ouder, maar eens 30 of 40 dagen zonder moeten kunnen. Een aantal weken geen alcohol, zou voor Grol ook niet gek zijn, want anders kon de komende derby tegen Longa wel eens voorlopig de laatste zijn. We zijn er nog niet, maar de blauwen (de rooien van de Boys zijn er daar natuurlijk ook) zitten in de promotie/degradatiewedstrijdzone.
Het zou wel heel lullig zijn dat de vorige trainer Jos Heutinck weg moest bij Grol, alleen omdat hij niet de vereiste papieren voor een trainer 1e klasse had en de dispensatie niet verlengd werd, en dat een paar maanden later zijn cv wel weer goed genoeg is voor Grol omdat die dan weer in de 2e klasse spelen.
Zou ook niet goed voor Longa zijn, dat Grol degradeert. Qua bezettingsgraad van De Treffer, qua wedstrijdbeleving. Qua columnonderwerpen.

Komende tijd maar bidden dat beide grootmachten bij elkaar in de 1e klasse blijven. Wel bidden maar niet vasten, want vasten is slecht voor de toch al geplaagde middenstand. Bovendien is vasten discriminerend voor vissen. Desnoods ga ik het melden.