Blazers van Fanfare en Slagwerkgroep Antonius.
Blazers van Fanfare en Slagwerkgroep Antonius. Foto: PR

Back to the eighties met Antonius

Vragender - Op zaterdag 21 maart geeft Fanfare & Slagwerkgroep Antonius uit Vragender haar jaarlijkse voorjaarsconcert. De muzikanten nemen u mee naar de jaren 80, het thema van deze avond.

Nieuw muziektijdperk
1980 was het begin van een nieuw muziektijdperk. Er ontstonden nieuwe muziekstijlen en er kwamen meer en meer hits. De fanfare zal de avond openen met een compositie gebaseerd op de discostijl uit die tijd. De slagwerkgroep zal daarna op niet eerder vertoonde wijze klank geven aan de muziek en verschillende hits zullen de revue passeren. Ook zal er stil worden gestaan bij belangrijke gebeurtenissen uit deze periode.

Blockbusters
De jaren 80 waren ook de jaren van de grote blockbusters in de bioscopen. De muziek van Indiana Jones met in de hoofdrol Harrison Ford, de opvolger van Saturday Night Fever genaamd Stayin' Alive en de spetterende muziek- en dansfilm Fame. Deze mogen volgens de fanfare niet ontbreken.

Het belooft een gezellige avond te worden geheel in de sfeer van zo'n 30 jaar geleden. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd op de eerste dag van de lente.