Jos Hulshof overhandigt René Bomers de sleutels van het forellenpark.
Jos Hulshof overhandigt René Bomers de sleutels van het forellenpark. Foto: Henri Walterbos

'Forellenpark Lievelde' wordt 'De Leeghte Karper- en Forellenvijvers'

Bomers blaast vijvers en minicamping nieuw leven in

Oost Gelre - Zakelijk had hij er al mee van doen, als mede-eigenaar Jos Hulshof van 'Forellenpark Lievelde' bij hem in de Dierenspeciaal- en Hengelsportzaak in Groenlo al zijn materialen en benodigdheden inkocht. René Bomers neemt met ingang van 1 april echter het beheer van het gehele terrein met vijvers, bassins en kantine over van Hulshof. Bomers straalt als hij een rondleiding geeft op het terrein waar hij straks dagelijks aanwezig zal zijn. Het terrein dat een flinke oppepper krijgt. Bomers is enthousiasten heeft er zin in. Hij ziet de visvijvers als een prima aanvulling op zijn Dierenspeciaalzaak in combinatie met een Hengelsportspeciaalzaak aan de Winterswijkseweg.

Overname
In de jaren 80 werd een deel van terrein 'De Leeghte', aan de Droebertweg 3B uitgegraven om er forellenvijvers aan te leggen, als extra bron van inkomsten voor de zittende boer. De broers Jos en Vincent Hulshof namen het op hun beurt in 1992 weer over. Deze varkenshouders hadden interesse in de varkensschuur maar hadden geen enkele ervaring met vissen, laat staan met het beheren van een forellenvisvijver. Desondanks werd de forellenvisvijver voortgezet. 'De vijver heeft altijd gelopen. Het was voor liefhebbers en voor uitjes, maar ik gaf Jos een tijd geleden al eens een keer aan dat hij er meer mee moest gaan doen,' de nieuwe eigenaar. 'Meer service, meer aanbod, wedstrijdjes organiseren, meer mogelijkheden, maar Jos ontbrak de tijd. Ik gaf aan wel interesse te hebben in het beheren van de visvijver. We hebben het een en ander uitgewerkt en uiteindelijk besloten het te gaan doen.'

Opknapbeurt
Bomers heeft ideeën te over en gaat er vanaf deze week al vol aan de slag. De beide bassins krijgen een grondige opknapbeurt, door vijverfolie te vervangen door stenen. 'Het worden compleet stenen bassins,' kijkt René vooruit. 'Voor de forellenvijver blijft hetzelfde concept gehandhaafd. Wat men vangt mag men meenemen of ter plekke roken, of zelfs barbecueën straks. Daar gaan we arrangementen voor maken. De kantine gaan we ook aanpakken, met een gezellig terras ervoor, met zicht op de vijvers. Het moet meer zijn dan alleen vissen hier. Een kopje koffie kunnen halen, belegde broodjes, een gehaktbal, een drankje, een biertje. Het moet weer echt een uitje worden hier naar toe te gaan. Ook het nakaarten kan hier straks.'

Ook de minicamping krijgt een metamorfose. 'Daar gaan we in het kader van Stichting Vrije Recreatie de mogelijkheden voor uitbreiden en aantrekkelijker maken.' Bomers wil het gehele jaar open zijn, en niet slechts seizoensgebonden. Ook gaat hij er voor de liefhebber visspullen verkopen, en hengels verhuren voor de gelegenheidsvisser. Kortom het gehele terrein wordt nieuw leven in geblazen.

'Catch and release'
Het concept van de karpervijver wordt 'catch and release,' wat betekent vangen en terugzetten. 'Karpervijvers wordt hot,'weet de ondernemer vanuit zijn eigen passie voor de hengelsport. 'In de vijver van 90 bij 40 meter en 2,75 meter diep komen ruim 2000 karpers van 1 tot 3 kilogram. Karper vangen met de vaste stok of met de picker geeft actie. Wij proberen vangstgarantie te geven,' lacht René. Naast uitbreiding van de mogelijkheden vond Bomers het tevens logisch de naam te wijzigen in 'De Leeghte', zoals het terrein van oudsher oorspronkelijk heet. Binnenkort gaat de nieuwe website de lucht in.


www.deleeghte.nl