Een beeld van de act tijdens de Groenlose carnavalsoptocht.
Een beeld van de act tijdens de Groenlose carnavalsoptocht. Foto: Theo Huijskes

In kader van Pfeifer Challenge

Spontane carnavalsact levert € 333,33 op voor KiKa

Groenlo - Dat er met carnaval in Groenlo niet alleen aan feestvieren wordt gedacht, maar ook aan andere zaken, bewees de vriendengroep 'Slappe Helden - Wielerteam Smulhoek Eddy'. Met een kleurrijke, tevens sportieve creatie in de Grolse carnavalsoptocht werd een bedrag ingezameld van € 333,33 voor het goede doel. Dit bedrag is inmiddels overgemaakt naar de organisatie van de Pfeifer Challenge, waardoor het geld ten goede komt van KiKa (KinderenKankervrij).

De leden van de vriendengroep trokken tijdens de optocht op zondag 15 februari jl. veel bekijks van de duizenden belangstellenden langs de route in de Grolse binnenstad met de sportieve stunt 'Haal an voor de Pfeifer Challenge!'. De vrienden waren daarbij gekleed in het oranje-witte Longa '30-voetbaltenue, beter gezegd de uitrusting van de aartsrivaal van de voetbalvereniging Grol. Toeschouwers kregen daarbij de gelegenheid uit een strafschop te scoren. Het daarvoor meegesleepte doel werd verdedigd door Max de Vries, de prominente doelman van Grol 1. En dat de zoon van de voetbalgekke pa Max de Vries en de kleinzoon van de nog voetbalgekker opa Max de Vries zich nooit zomaar wil laten passeren, bewees hij nog eens tijdens de derby tussen Longa '30 en Grol op 1 november 2014, toen hij voorafgaande aan de aftrap een door de pupil van de wedstrijd genomen penalty uit het doel ranselde. Voor ieder gescoord doelpunt tijdens de optocht doneerde de vriendengroep 'Slappe Helden - Wielerteam Smulhoek Eddy' een bepaald bedrag aan de Pfeifer Challenge. Het resultaat was uiteindelijk een bedrag van € 333,33, dat de leden van de groep op hun uit te geven carnavalsbudget in mindering moesten brengen. De Grolse vriendengroep hoopt op deze wijze de twaalf wielercoureurs, die straks de Pfeifer Challenge gaan rijden, een steuntje in de rug te hebben gegeven.

Voorbereidingen
Overigens verlopen de voorbereidingen voor het op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus a.s. geplande fietsevenement naar ieders tevredenheid. Zoals bekend gaan tijdens deze tweedaagse een twaalftal wielrenners proberen om in één ruk duizend kilometer weg te trappen voor het goede doel KiKa (KinderenKankervrij). Een mega uitdaging dan wel klus, waarbij het twaalftal op de vrijdagmorgen van start gaat in Maastricht en vervolgens dag en nacht doorfietst om op de zaterdagavond op de Markt in Groenlo te finishen.
Volgens woordvoerder Niels Rondeel wordt er momenteel keihard getraind. Trainingen die niet alleen bestaan uit fietsen, maar uit allerlei van belang zijnde invalshoeken voor deze exceptionele uitdaging. "Bij een dergelijke onderneming komen onvoorstelbaar veel aspecten om de hoek kijken. Ook zaken waaraan wij bij het besluit om deze monstertocht te rijden niet direct gedacht hebben. Maar dat weerhoudt ons er niet van om alle zeilen bij te zetten. Willen wij op de avond van de 29e augustus van een groot succes kunnen spreken, dan zullen alle details honderd procent in orde moeten zijn en dat op alle mogelijke gebieden", aldus een enthousiaste Niels Rondeel.

Onlangs werd bij Notariskantoor Roerdink & Stevelink in Groenlo de akte ondertekend ter bekrachtiging van de Stichting Pfeifer Challenge. Die ondertekening, alsmede de publiciteit daarom heen, heeft uit alle hoeken van de bevolking weer de nodige extra sympathie en bijval opgeleverd.