De locatie van het Inloopcafé van De Lichtenvoorde.
De locatie van het Inloopcafé van De Lichtenvoorde. Foto: PR

Inloopcafé De Lichtenvoorde

Inloopcafé De Lichtenvoorde

Lichtenvoorde - Door en voor mensen met een beperking en hun ouders, verwanten, vrienden en kennissen. Dat is het Inloopcafé in Lichtenvoorde. Verveel jij je weleens? Of wil jij er even tussenuit? Wil je meer contact hebben met anderen? Dan ben je bij het café op het juiste adres.

Het Inloopcafé is een initiatief van De Lichtenvoorde. Het woord inloop suggereert een grote mate van vrijblijvendheid en laagdrempeligheid. Een ontmoetingsplek voor mensen met een beperking, die niet allemaal even frequent komen, maar die zich wel betrokken voelen met en tot elkaar en het leuk vinden om elkaar weer te zien. Mensen met een beperking kunnen in het Inloopcafé hun sociale netwerk uitbreiden en met elkaar in gesprek gaan. Dit onder het genot van een drankje en een hapje.
De bediening in het Inloopcafé wordt gedaan door mensen met een beperking. Zij ontvangen de gasten, nemen een bestelling op, maken die klaar en serveren deze ook uit. Zij rekenen met de gasten af, ruimen tafels op en maken schoon. Er is ondersteuning van een begeleider aanwezig. Ook zal er tijdens de openingsdagen een vrijwilliger aanwezig zijn.
Vanaf zondag 8 maart zal het Inloopcafé zijn deuren openen. Elke tweede en vierde zondag van de maand is iedereen welkom tussen 11:00 uur en 16:00 uur. Het Inloopcafé is in gevestigd in Het Centrum aan de Patronaatstraat 1a te Lichtenvoorde.
De Lichtenvoorde is een zorginstelling voor mensen met een beperking en richt zich op jeugd- en jongerenzorg, volwassenzorg, ouderenzorg en werk en vrije tijd in Oost-Gelderland. Kijk voor meer informatie op de site.

www.delichtenvoorde.com