Rob Aagten van Geling Advies.
Rob Aagten van Geling Advies.

Zieuwentenaar best uit de bus bij Agrivaknet

Rob Aagten beste bedrijfsadviseur 2015

Zieuwent - Rob Aagten van Geling Advies Oost is door Agrivaknet gekozen tot de beste bedrijfsadviseur van 2015. De jury zocht naar de bedrijfsadviseur die het best in staat is om de klant zo te adviseren en te ondersteunen dat de onderneming naar een hoger niveau wordt getild.

Agrivaknet is een landelijk platvorm voor bedrijfsadviseurs in de agrarische sector. Uitgangspunt is delen en vergroten van kennis en vaardigheden. Door het organiseren van studiebijeenkomsten, masterclasses en excursies kunnen adviseurs die lid zijn hier hun voordeel mee doen. Jaarlijks organiseert de vereniging de verkiezing van 'Adviseur van het jaar'. Een jury, bestaande uit mensen uit de agrarische sector en advieswereld nomineren een viertal kandidaten die dan een procedure volgen. Zij doorlopen een profielanalyse, stellen een motivatiebrief op, maken een promotiefilmpje en hebben een uitgebreid gesprek met de jura.Tijdens de jaarlijkse Agrivaknet Conferentie wordt de winnaar dan bekend gemaakt.

Dit jaar, 4 februari, was het de zestigste editie en werd voor de tiende keer de prijs voor 'Adviseur van het jaar' uitgereikt. Rob Aagten van Geling Advies sleepte deze prijs dit jaar in de wacht. De jury zocht naar de bedrijfsadviseur die het best in staat is om de klant zo te adviseren en te ondersteunen dat de onderneming naar een hoger niveau wordt getild. In het juryrapport stond het volgende: "Rob Aagten is een echte allrounder. Hij is enerzijds zeer proactief en houdt daarmee de snelheid in zijn advieswerk. Anderzijds heeft hij genoeg geduld om de stakeholders in zijn adviesproces mee te nemen. Als het nodig is schroomt hij niet de leiding op zich te nemen zonder daarbij het belang van zijn klant uit het oog te verliezen. Als de jury zelf een adviseur nodig zou hebben in het vakgebied waarin Rob zich begeeft, dan zal Rob zonder twijfel er een aantal nieuwe klanten bij hebben."

Rob is afkomstig uit Zieuwent en opgegroeid in een agrarische milieu. Hij heeft de opleiding op de HAS in Deventer gevolg met varkenshouderij als specialisatie. Daarna is Rob een aantal jaren werkzaam geweest als adviseur diervoeders. Rob: "Hier heb ik een goede basis gelegd voor mijn huidige werkzaamheden. Je ziet bedrijven van binnen, je merkt wat de boeren bezighoudt en leert hoe ze denken." Na tien jaar te hebben gewerkt voor een ander adviesbureau, is Rob begin 2012 samen met Joachim Tuenter een eigen adviesbureau gestart. Dit in partnerschap met Geling Advies dat al sinds 1986 een begrip is de agrarische wereld van Noord-Brabant en Limburg. Door dit partnerschap kon Geling Advies naam vestigen in het oosten van Nederland en hadden Rob en Joachim de mogelijkheid om een totaalpakket in de advisering aan te kunnen bieden op het gebied van milieu, bouw en ruimtelijke ordening. Rob: "Deze prijs is voor mijzelf en mijn klanten als een bevestiging. Voor mezelf dat ik goed werk aflever en voor de klanten dat ze een goede adviseur hebben gekozen.

Rob: "Ik wil wel benadrukken dat samenwerking met collega's erg belangrijk is. We doen het samen, als team". Verder wil Rob nog wel kwijt dat communicatie en vertrouwen belangrijke elementen zijn voor een adviseur. Ontwikkelingen in het landelijk gebied zijn tegenwoordig complexe processen geworden waarbij veel verschillende aspecten en disciplines komen kijken.