Dennis Rooks, de nieuwe uitbater van Café Kras in Groenlo.
Dennis Rooks, de nieuwe uitbater van Café Kras in Groenlo.

Grolse horecatelg Dennis Rooks blaast Café Kras nieuw leven in

Groenlo - Op 24 februari vierde hij zijn 23ste verjaardag. Op dezelfde dag ondertekende hij het contract, dat hem de nieuwe uitbater maakt van Café Kras in het centrum van Groenlo. Wij hebben het hier over Dennis Rooks, inderdaad zoon van de bekende Grolse kastelein Tom Rooks, die er de horecascepter gaat zwaaien. De officiële start wordt gemaakt op vrijdag 13 maart en dat vanaf 19.00 uur met een speciaal openingsweekend, waarbij op de vrijdag en de zaterdag speciale artiesten extra glans gaan geven aan de herstart van dit roemruchte Grolse café.

Een nog enigszins onwennige Dennis Rooks is in zijn nopjes met de kans die hij krijgt. "Naast het volgen van tal van vereiste dan wel gewenste cursussen, heb ik eind vorig jaar de studie MOH (Manager/Ondernemer Horeca) afgerond aan ROC Aventus in Apeldoorn. Op dat moment heb ik niet kunnen bevroeden dat ik circa vier maanden later als zelfstandig horecaondernemer aan de slag zou gaan. Maar deze kans deed zich van de ene op de andere dag voor en ik heb daarom maar gelijk toegehapt. Een uitdaging waarin ik verschrikkelijk veel zin heb. Natuurlijk kom ik uit een horecagezin dat Bar De Lange Gang in Groenlo bestiert, maar gek genoeg was Kras altijd mijn stamkroegje. Komt natuurlijk ook omdat daar juist de jeugd in de leeftijd van pakweg 18 tot 30 jaar altijd zijn of haar vertier vond. En juist dat laatste gegeven heeft mij de doorslag gegeven om erin te stappen. De jongeren in deze leeftijdscategorie mogen niet tussen de wal en het schip vallen en daar gaan wij dus iets aan doen."
Café Kras is vanaf aanstaande vrijdag wekelijks geopend van donderdag tot en met zondag. "Het concept zal in grote lijnen hetzelfde blijven, alhoewel wij hier en daar wat vernieuwingen proberen aan te brengen. Ook heeft het interieur in de vorm van een nieuwe bar in het voorcafé, vernieuwde praattafels en een verfrissend verfje een kleine restyling ondergaan. Alles is erop afgestemd dat het voor de jongeren uit Groenlo en omgeving weer het vertrouwde honk wordt, waar men zich thuis voelt. Daarbij zal ook de beugel Grolsch oftewel de bekende halve liter weer worden ingevoerd. Bijvoorbeeld op de donderdagavond na de sporttraining of op de zondag bij het kijken naar een tv-uitzending van een voetbalwedstrijd in de vaderlandse eredivisie. Overigens zijn wij ook voorbereid op feestjes en partijen in welke vorm dan ook", aldus een enthousiaste Dennis Rooks.

Komend weekend wordt gelijk goed ingezet met DJ Reinoud Rave op de vrijdagavond en het duo Jacko & Tristan Zieverink op de zaterdagavond. Op beide avonden is de entree vrij.