De eerste kledingbeurs in het teken van De Slag om Grolle.
De eerste kledingbeurs in het teken van De Slag om Grolle.

Zaterdag 14 maart a.s.

Slag om Grolle Kledingbeurs in De Bron

Groenlo - Het is nog meer dan zeven maanden te gaan alvorens het evenement De Slag om Grolle weer zal plaatsvinden. Maar de voorbereidingen voor dit grootse spektakel zijn reeds maanden achtereen in volle gang. In het kader van die voorbereidingen vindt er zaterdag 14 maart a.s. in Cultureel Centrum De Bron, en dat van 14.00 uur tot 17.00 uur een kledingbeurs plaats, beter gezegd een beurs met alles voor het maken van kleding ten behoeve van de nu al enorm levende Slag om Grolle.

Het is zaterdag 7 maart 2015 oftewel de eerste zaterdag van de maand. Dit betekent dat het in de lokaliteit BS22 in de Grolse binnenstad weer een gezellige drukte heerst. Andermaal komen vele belangstellenden om gebruik te maken van de door het comité 'Kleren Maken voor de Slag om Grolle' georganiseerde inloopbijeenkomst. Een bijeenkomst die maandelijks op de eerste zaterdag en de derde donderdag van de maand wordt georganiseerd en bedoeld is voor Grollenaren en andere belangstellenden, die tijdens de Slag om Grolle editie 2015 er helemaal gepast en dat is in 17e eeuwse kleding uit willen zien.

Vele vrijwilligers zijn weer aanwezig om belangstellenden met raad en daad van dienst te zijn. Onder hen Karin Beumer, die deze keer iedereen die het horen wil attendeert op de a.s. zaterdag te houden kledingbeurs. "De bedoeling van de beurs, die overigens geheel vrij toegankelijk is, heeft te maken met het kunnen kopen van allerlei spullen dan wel accessoires. Zo zullen er verkoopstands aanwezig zijn met stoffen, fournituren, hoeden of andere hoofddeksels, kousen, leren tasjes en verder allerlei gebruiksvoorwerpen om het 17e eeuwse leven uit te beelden.

Belangstellenden zijn vrij om te komen en vrij om te gaan, uiteraard is niets verplicht. Maar het is wel een mooie gelegenheid om de juiste informatie in te winnen, waaruit de interesse voorvloeit voor de aanschaf oftewel het (laten) maken van kleding met bijbehorende zaken. Tijdens de beurs zal ook de handwerkgroep Groenlo aanwezig zijn, waarbij men terecht kan voor het vervaardigen van onder andere kousen, dassen, mutsen e.d. Ook aanwezig is de Compagnie Grolle en uiteraard de organisatie van De Slag om Grolle. Belangstellenden zijn tussen twee en vijf uur van harte welkom, de toegang is gratis", aldus Karin Beumer.

Overigens wordt er op zondag 29 maart a.s. in BS22 voor belangstellenden weer een bijeenkomst georganiseerd met Geeske Kruseman. Het betreft hier een praktische dag met een interactieve lezing over vrouwenkleding anno 1627. Hiermee wordt 's morgens om 9.00 uur een begin gemaakt.