Slag van Grolle

Een 28-jarige idioot uit Groenlo heeft in Helmond een treinconducteur mishandeld omdat hij werd aangesproken op zijn zwartrijden. We horen erbij, bij de echte grote boze wereld. Dan ben je dus al een aso die zwartrijdt, dus de nette mensen (zoals ik en mijn overbuurvrouw) betalen voor jou, zit je ook nog met je onbevoegde poten aan iemand die zijn werk doet. Waarom? Ik ben op zoek naar de mens/loser achter de actie. Meld je op mijn Facebook of Twitter en dan maken we een afspraak. Weest gerust, ik zal alleen initialen gebruiken.

Afgelopen weekend was het eerste echt lekkere voorjaarsweekend. Helaas slaan sommige mensen dan direct door en gaan met te onbedekkende kleding op een terras zitten. Sommige terrasexploitanten werden overvallen door het mooie weer. Het was ook pas sinds de woensdag ervoor bekend. En niet iedereen heeft een krant, teletekst of breed en snel internet, zeker in het buitengebied niet.

Ik heb zondag zelf gefietst - het was geen treinweer - door ons prachtige Oost Gelrese landschap. Het was ook te mooi weer om naar de kerk te gaan, net zoals die dertig jaar daarvoor. Ik ben begonnen op een van die routes en dan halverwege ervan afwijken. Fuck the system.
Af en toe moest ik uitwijken voor groepjes wielrenners en andere kanjers. Deels rijpere buikjes die voor een of ander goed doel en hun eigen geweten fietsten.

Ik heb goed opgelet of ik de wolf tegenkwam. De eerste Nederlandse wolf sinds vele jaren. Ik heb het dier niet aangetroffen. Spannend, zo'n roofdier. Je zult maar Roodkapje heten in deze tijd.

Het was trouwens nog niet echt warm dit weekend. Zal nog een probleem worden als het echt warm wordt en de zon genadeloos schijnt om schaduw te vinden, nu er in de Achterhoek zoveel bomen worden gekapt.
Misschien loop ik dan wel een zonnesteek op. En ga ik een ook een conducteur mishandelen.

Ook al zijn er dan wat minder bomen, we hebben nog wel een hoop kunstwerken in Oost Gelre. En aardig wat oude, monumentale dingen. Al dan niet in Groenlo uit de grond tevoorschijn gekomen.
Gelukkig hier nog geen IS-ondermensen die historische artefacten (wat een woord!) vernielen. Ik moest opeens weer denken aan ons Lichtenvoords IS-teefje. Is ze nou verdwenen? Laatst stond er een ingezonden brief in de Elna over hoe ik dacht hoe haar ouders het zouden vinden dat ik hun dochter doodwenste.
Om met Mark Rutte te spreken: Beter zo. Of met Ivo Opstelten: Wie, ikke?

Een van de historische artefacten die boven water komen zijn oude kerkers onder het Grolse stadhuis. Die worden in ere hersteld. Ik weet wel iemand die er in kan. De zwartrijdloser, het ISIS-teefje, en ik verzin er nog wel een paar.
Ik had een lijstje gemaakt, een soort bonnetje. Maar dat ben ik kwijt.