Stefan is trots dat Nelleke meezingt op 'Eindeloze liefde'.
Stefan is trots dat Nelleke meezingt op 'Eindeloze liefde'.

"Ik wilde eens een keer iets anders"

Stefan Mondial presenteert nieuwe single

Groenlo - Hij is overal voor te porren als hij gevraagd wordt ergens op te komen draven voor een act of speciaal optreden. Hij is de lokale 'troetelbeer.' Voor iedereen heeft hij tijd. "Ik word op mijn werk bij Albert Heijn Wallerbosch regelmatig aangesproken over optredens die mensen gezien hebben. Dat is hartstikke leuk als je dan hoort: Ik heb oe ezene. Oh wat wat was 't weer mooi", lacht Stefan, oftewel Wim Woeltjes zoals hij bij de burgerlijke stand ingeschreven staat. "Op mijn werk ben ik gewoon Wim, maar word ik ook wel als Stefan aangesproken. Prima hoor. Op mijn werkjas mocht ook de naam Stefan Mondial staan van Bas (Wallerbosch, HW), maar dat vond ik niet nodig."

Altijd met een gulle hartelijke lach staat hij op het toneel. En oprecht. Of het nu een optreden is voor mensen met een beperking of op de pronkzittingen van De Knunnekes om een act op de fleuren of te zingen. En overal en altijd krijgt hij iedereen op de tafels of de stoelen. Het is zijn houding en uitstraling die aanspreekt en overkomt op zijn publiek. "Het meest duffe feest krijg ik wel aan de gang. Voordat ik ergens binnenkom, krijg ik al wel eens te horen: 'nou eh, succes. Het is een mooie duffe bedoeling'. Toch krijg ik de mensen aan het inhaken of dansen, of met elkaar samen in een kring. Op plekken waar ze me niet kennen, duurt het misschien een liedje, maar bij het tweede liedje is het al feest. Prachtig is dat." Als het even kan mengt hij zich al zingend onder zijn publiek. "Dat is leuk. Ik wil ook nooit een dranghek tussen het podium en de mensen in hebben staan. Ik wil er zo tussen kunnen springen. Ik wil geen afstand. Ik wil één zijn met mijn publiek."

Afgelopen week lanceerde hij op social media zijn nieuwe single 'Eindeloze liefde,' voorzien van een bijpassende vrolijke muziekclip, opgenomen bij café de Revolutie in Winterswijk. Een verrassend leuke frisse song. Niet één van dertien in een dozijn. De eerste reacties zijn louter positief. Van jong tot oud. "Ik wilde eens een keer iets anders en kwam bij Kees Tel terecht in Brabant. Die schrijft erg leuke liedjes. Ik ben naar hem toe gegaan, heb mijn verhaal gedaan en daarna heeft hij dit lied voor mij geschreven. Ik ben er heel erg blij mee."

Nelleke
Hij had het liedje al opgenomen toen er maar door zijn hoofd bleef gaan dat hij in het achtergrondkoortje graag de stem van Nelleke Brzoskowski zou willen horen. "Niets ten nadele van de ingehuurde achtergrondzangeressen, maar ik vind Nelleke's stem zo ontzettend mooi. Ze had in de jaren 80 enkele solohits maar maakte ook 7 jaar lang deel uit van de George Baker Selection. Via George Baker kwam ik met haar in contact. Eerst twijfelde ze omdat ze nog steeds herstellende is van een ongeluk, maar och zegt ze, laat ik eens gek doen, ik doe mee." Stefan is bijna euforisch. "Toen ik de versie hoorde met haar als achtergrondzangeres, dacht ik echt: ja, dit is het."

TV Oranje
Ook de eerste reacties uit medialand zijn zeer positief. "Deze week komt ie op de lijst bij TV Oranje, waar de clip dan veelvuldig voorbij komt. Daarnaast heeft de plugger al de nodige contacten gelegd met de vele radiostations die nationaal product draaien. De single is te downloaden via iTunes, maar ook op zijn eigen youtube-kanaal, eigen facebookpagina en website te zien. "Ik hoop dat de mensen weer veelvuldig gaan stemmen op de bekende stations, zoals de feesttop20.nl . Dan wordt je ook veel gedraaid." Stefan straalt. Niet voor niets. Al vele male hoorde hij dat hij nu echt een hit in handen heeft. "Ach, we zien het allemaal wel. Dit is zo ontzettend leuk om te doen."