Amerikaanse dag in Beltrum.
Amerikaanse dag in Beltrum. Foto: Mark Ebbers

Aftrap nieuw seizoen World Tour competitie

TC Beltrum voor een dag Indian Wells

Beltrum – Het nieuwe seizoen van de jeugdcompetitie van de KNLTB is begonnen. Maar liefst 50 kinderen in de leeftijd van 5-9 jaar bezochten zondag tennisclub Beltrum voor de eerste speeldag van de World Tour. Een opvallende combinatie van winterjassen en zonwerende caps kleurde de banen. Ondanks het vroege tijdstip straalde het enthousiasme van de gezichten. De spelertjes hadden er duidelijk zin in.

De World Tour competitie is landelijk succesvol opgepakt. De competitie bestaat uit negen speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour. Deelnemende kinderen hebben tijdens deze speeldagen de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze en op gelijkwaardig niveau tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de regio te tennissen. Een met stoepkrijt getekende Amerikaanse vlag bij de entree in Beltrum laat overduidelijk zien dat deze maand de Indian Wells op het programma staat.

In Beltrum spelen de groepen Rood 1 en 2. Michel Ballast, jeugdcoördinator bij TC Beltrum en in zijn dagelijkse leven werkzaam als beweeg- en speelcoach in de kinderopvang en het basisonderwijs, zorgt in een korte introductie voor een heldere uitleg en heeft volledig de regie in handen. Hij stuurt de spelers in tweetallen de baan op. Daar gaan ze gedreven de strijd met elkaar aan. Helemaal in het teken van de Indian Wells krijgen de kinderen in de pauze een snoepje in de vorm van een hamburger en aan het einde een bekertje popcorn.

Bij elke winstpartij mogen de kinderen een 'hoedje' op de daarvoor bedoelde standaard schuiven. Aan het einde tellen ze hardop mee hoeveel hoedjes hun team verzameld heeft en weten ze de einduitslag. Het fanatisme van sommige spelertjes is opvallend, nog opvallender is het plezier dat iedereen - jong en oud – uitstraalt. Mede dankzij een grote groep vrijwilligers die helpen in de begeleiding en met het tellen, is het een geslaagde ochtend.