Tom Broshuis (links) afgelopen zaterdag in de Metropool.
Tom Broshuis (links) afgelopen zaterdag in de Metropool.

Tom Broshuis (Mister & Mississippi) blij met nieuwe cd en uitverkochte zalen

"Het gaat erg lekker tot nu toe"

Regio - Voordat hij met Mister & Mississippi aan zijn clubtour begint, is hij even een paar dagen thuis in Groenlo. Het komt er door zijn drukke agenda niet meer zoveel van. Tom Broshuis zit relaxt achter een biertje als hij vertelt over de onlangs verschenen nieuwe cd 'We only part to meet again' en de clubtour met vele uitverkochte zalen op voorhand al.

De cd oogstte wederom veel lof in de vaderlandse recensies. De voorloper, de eerste single 'Meet me at the lighthouse', werd veelvuldig gedraaid 'on National radio.'

Dat de cd binnenkwam op nummer 3 in de Album Top 100 was dan ook niet voor niets. "Dat vonden we hartstikke tof natuurlijk. Zelf vind ik de nieuwe cd beter dan de eerste", bekent Tom, iets dat elke 'artiest' logischerwijs van zijn/haar laatste werkje vindt. "Ik kan de cd zelf heel goed horen. Meestal heb ik dat niet met mijn eigen muziek", lacht hij. "De nummers hadden we allemaal al liggen, dus konden we zo opnemen. We hebben er alle tijd voor genomen. Daarnaast waren we natuurlijk ontzettend druk met touren door Nederland, Belgiƫ, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk. In Duitsland gaat het met de nieuwe cd ook bijzonder goed."

Onlangs trad de band nog op in een tv-uitzending voor miljoenen kijkers. 'In Duitsland hebben we afgelopen jaar veel nieuwe nummers uitgeprobeerd. De reacties waren erg tof. Die ervaringen namen we mee de studio in. We hadden een heel duidelijk beeld van wat er beter kon, wat we wilden bereiken. Ik denk dat dat zeker gelukt is. Het is over het algemeen een stuk steviger en volwassener.'

Extra lading
Met het realiseren van de nieuwe cd kwam ook nog eens een wens uit van de band. Tom: "We droomden er van om een keer strijkers en blazers toe te voegen aan onze muziek. Dat hebben we dan ook gedaan. Het geeft sommige liedjes een extra lading en haast iets filmisch." Ondanks dat de band twee mooie jaren beleefde, vielen er wel degelijk ook mindere momenten te noteren. "Maxime's moeder is vorig jaar overleden", vertelt Tom. "Dat heeft zeker een stempel op het album gedrukt. Het liedje 'We Only Part To Meet Again' gaat over die gebeurtenis. Het is uiteindelijk ook de titel van de plaat geworden."

Touren
Als we Tom een paar dagen later wederom spreken, heeft hij zojuist zijn eerste biertje gepakt na een wervelende show in een uitverkocht Metropool Hengelo, afgelopen zaterdag. De band heeft grote stappen gezet en klinkt fantastisch. Geconcentreerd, maar volop genietend werkt de band haar show af. Op een drietal nummers van het eerste titelloze debuutalbum na enkel werk van de nieuwe cd en vinylplaat, dat inmiddels al zeer vertrouwd klinkt.

Maar ook 'Nemo nobody' in een gewaagde maar zeer geslaagde akoestische uitvoering. Het is muisstil. Het publiek gaat er helemaal in op, evenals de band. De sound van de band staat als een huis.

3FM Awards
Tom kijkt tevreden terug op de eerste shows. "Ja, het gaat erg lekker tot nog toe. Er staan de nodige optredens op stapel. Eind april op de 3FM Awards wederom, wanneer we tevens de nieuwe single uitbrengen waar we nu een clip voor aan het opnemen zijn. Ook het festivalseizoen gaan we aan de bak. We staan direct al op Paaspop in Schijndel. Een groot festival waar we al eerder stonden.Tof! Maar we gaan ook naar Duitsland en Zwitserland touren." Op de vraag of hij de Zwarte Cross al kan bevestigen moet hij helaas ontkennend antwoorden. Tom hoopt er wel op. "We spelen vooral verder weg. Ik zou hier dolgraag weer ergens in de buurt spelen. De Zwarte Cross helemaal. Dat was twee jaar geleden een ontzettend tof optreden. Het wordt me heel veel gevraagd. Er zijn wel contacten."