Afbeelding
Foto: PR

BS22 heeft effect binnen en buiten stadsgrenzen

Groenlo - "Willen jullie je verhaal delen? Mogen we een keer langskomen?" Wekelijks komen deze vragen bij BS22. Ze worden gesteld door welzijnsorganisaties, woningcorporaties, bewoners met ideeën, ambtenaren van gemeenten en ministeries, wethouders en burgemeesters van andere plaatsen. Niet alleen vanuit de Achterhoek, maar vaker nog vanuit andere delen van het land en zelfs uit Duitsland. Ook de Provincie Gelderland is op zoek naar ervaringen van bewonersinitiatieven.

Provincie vraagt om inzichten
"De wens van de Provincie Gelderland is om inzichten en aandachtspunten voor burgerinitiatieven breder te kunnen delen," ligt Anke Sitter toe. "Daarom is een opdracht aan BS22 verstrekt om ervaringen te delen. De bedoeling is vooral om anderen te enthousiasmeren en om samen te zoeken naar oplossingen voor knelpunten." Linda Commandeur vult aan:"We doen dit door het schrijven van e-book met tips en tops welke we delen via een website en Facebook. Er is ook aandacht voor de knelpunten die we onderweg tegen kwamen. We hebben deze omarmt om op zoek te gaan naar oplossingen en alternatieven." Anke vult aan:"Want juist het experiment geeft antwoorden. Bewonersparticipatie vraagt een andere denk- en werkstijl. Ook van de gevestigde orde".

Help mee
BS22 werkt altijd samen met anderen. Daarom is er ook nu een duidelijke hulpvraag. In het e-book komen inzichten aangevuld met interviews en quotes van betrokkenen. Linda:"We delen de concepten van de hoofdstukken al in een vroeg stadium. Bij het realiseren van ideeën is het namelijk belangrijk dat je al in een vroeg stadium deelt met de buitenwereld. We krijgen graag feedback op onze stukken, zodat het een zo volledig en duidelijk mogelijk verhaal wordt," geeft Anke aan. Hou de Facebookpagina www.facebook.com/voormekaarkrijgen.bs22 in de gaten.


D.O.E.K. kijkt terug op 5
succesvolle voorstellingen

Beltrum - Toneelgroep D.O.E.K. (Doorgaan op Eigen Kracht) kijkt terug op vijf succesvolle voorstellingen in zaal Dute te Beltrum. Met het stuk Bajesbonje onder leiding van D.O.E.K.'s nieuwe regisseuse Marian Brockötter verkocht de toneelvereniging ook dit jaar al haar voorstellingen volledig uit. De laatste voorstelling werd zondagmiddag 8 maart gespeeld.

Bajesbonje, een dolle klucht geschreven door Mart Moors, gaf een kijkje in de gevangenis van de tirannieke directrice Olga Speer. Vier mensen werden de gevangenis binnengebracht op verdenking van een bomaanslag. In afwachting van hun proces maakten ze kennis met onder andere een louche advocaat en maffe cipiers. Terwijl de één haar partner probeerde te helpen ontsnappen, probeerde de ander haar geplande trouwdag door te laten gaan. De chaos werd compleet toen er een levensgevaarlijke psychotische patiënt binnen werd gebracht.

Een recensie van het stuk en meer informatie over toneelgroep D.O.E.K., is te vinden op de website: www.toneelgroepdoek.nl. Ook is toneelgroep D.O.E.K. te volgen op twitter en facebook. In 2016 hoopt toneelgroep D.O.E.K. weer volle zalen te trekken met een nieuw toneelstuk.


Kruisjassen KC Halfweg

Voor-Beltrum - De laatste avond kruisjassen van dit seizoen is gewonnen door het koppel Mieke Scharenborg en Tonnie Roelvink met 4840 punten, gevolgd op de tweede plaats met slechts 10 punten minder het koppel Harrie Pasman en Theo te Vogt. Een mooie derde plaats was er voor Tonnie Ballast en Jan Wallerbos met 4750, de vierde plaats was er voor de Gebroeders Rots, met Joke als invaller met 4590 en de familie Wopereis werd vijfde met 4430 punten. De poedelprijs ging deze keer naar Jan Woertman en Jan Heutink: 3980.

Na een spannend seizoen werden uiteindelijk de heren Jan ten Hagen en Arno Wiegerink met een totaal score van 19140 - vier van de zes wedstrijden telden voor de eindoverwinning - de uiteindelijke winnaars. De gebroeders Rots met Joke als geregelde invalster eindigden met 18910 punten als tweede, de heren Harrie Pasman en Theo te Vogt eindigden met 18870 op de derde plaats. De nieuwkomers vader en zoon Weeber eindigden met 18490 op een mooie vierde plaats, de heren Jan Walterbos en Tonnie Ballast behaalden 18170 punten.

In de loop van oktober start het nieuwe kaartseizoen weer bij Cafe Halfweg te Voor-Beltrum. Voor de avonden kruisjassen is de organisatie nog op zoek naar kaarters voor het nieuwe seizoen. Voor hen die het kaartspel kruisjassen niet of niet goed beheersen is er de mogelijkheid om een oefenavond mee te maken. De avonden worden gespeeld op donderdagavond en beginnen om 20.00 uur.

Voor verdere inlichtingen kan men contact opnemen met Bennie Arink: b.arink@live.nl / 06 - 1083 4324.