Edwin Bomers bij de brug naar het Aparthotel.
Edwin Bomers bij de brug naar het Aparthotel. Foto: Ferry Broshuis

"Gebouw met karakter en een verhaal"

Havezate hotel Marveld Recreatie open op 25 maart

Groenlo - Op woensdag 25 maart om 16.00 uur wordt het nieuwe Aparthotel op Marveld Recreatie officieel geopend door burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre. Dan is er precies een jaar gewerkt aan de realisering van dit bijzondere hotel, dat volgens directeur Edwin Bomers van Marveld Recreatie 'een gebouw is met karakter en het heeft een verhaal in zich'. Op die plek stond in vroeger tijden de Havezate Marveld, een stenen gebouw dat toen heel bijzonder was want in die tijd kende de stad Grol naast de Havezate slechts drie andere stenen gebouwen. De uiterlijke kentekenen van de vroegere Havezate zijn in het gebouw terug te vinden. Maar overigens is het een hotel dat 365 dagen per jaar open is en dat aan werkelijk alle eisen van luxe en hoogwaardige voorzieningen van deze tijd voldoet. Zelfs wellicht meer dan dat.

Het Marveld concept
"Wij willen in de breedte gaan met ons concept. Een daarin willen we ons verder doorontwikkelen. Het gaat om een brede, stabiele basis. De consument van deze tijd wil een betaalbare kwaliteit en veel luxe en aan die voorwaarden voldoet ons hotel nu precies. De Achterhoek heeft als regio een bijzonder karakter en dat hier samen met het bijzonder van Groenlo als vestingstad maakt het aantrekkelijk voor de toeristen. En met dit hotel hoeft het verblijf zich ook niet tot één nacht te beperken."

Hotel
Als we het over het Aparthotel zelf hebben steekt Edwin Bomers echt goed van wal. Je ziet zijn beleving, zijn inspiratie en passie en ook het vertrouwen dat hij heeft dat deze nieuwste en prachtige loot aan de Marveldboom een uiterst mooie aanvulling is op het toch al zo complete pakket, dat de toeristen en bezoekers wordt geboden. Het 'verzorgingsgebied' van Marveld - ook vanuit het buitenland en vooral Duitsland - wordt steeds groter.
Edwin Bomers vertelt dat er 36 luxe appartementen in het hotel zijn ondergebracht en een sterk tot de verbeelding sprekende torenkamer, eigenlijk een penthouse van allure. Bovendien beschikt het hotel over een zeer sfeervolle eetzaal en een luxe Spa. In totaal telt het hotel 148 bedden.

Appartementen
De appartementen zijn geschikt voor 4 personen, maar het kan natuurlijk ook met 2 personen. Alle appartementen hebben een zeer karakteristieke uitstraling, helemaal passend bij de Havezate en vanuit de appartementen is er een werkelijk fantastisch uitzicht op de tuin en het gazon met grote vijver. Dat ziet er werkelijk sprookjesachtig uit. Het is ook een geheel nieuwe standaard in de hotelmarkt. In die markt vind je volgens Edwin Bomers nog bijna geen hotels met familiekamers. Elk appartement bevat twee slaapkamers, een luxe badkamer met douche en een tweepersoonswhirlpool, een luxe kitchenette met moderne inbouwapparatuur, een flatscreen TV en gratis internet.

Core business
Op de vraag of hij ooit gaat opereren voor de zakelijke markt met bedrijfsbijeenkomsten zegt hij nadrukkelijk dat hun core business de vakantie vierende mens is. Maar als daar vraag komt vanuit de zakelijke wereld zal daar op worden ingespeeld en dat kan ook, maar vooreerst gaat het dus om de vakantiegangers.

Veel werk
Als we door het hotel lopen met als ingang een prachtige ophaalbrug dan struikelen we bijna over de werkmensen die met allerhande in gewikkelde dingen bezig zijn. Edwin Bomers is een opvallend rustpunt. Er ontgaat hem niets, maar hij blijft er 'locker' onder zoals de Duitsers zeggen.
Op 20 maart komen de eerste hotelgasten. 24 maart is de dag voor de medewerkers en woensdag 25 maart opent de burgemeester om 16.00 uur deze nieuwe aanwinst. Vanaf 19.00 uur is het dan open huis voor iedereen.
Wat in 1968 begon als een eenvoudig kampeerbedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevend en tot de verbeelding sprekend recreatiepark.

Zo ziet het indrukwekkende hotel er uit.
Zo zien de appartementen er uit.