Regels voor voederen van dieren

De Halve Maan vraagt vrijwilligers

Groenlo - Stichting Dierenpark De Halve Maan is op zoek naar vrijwilligers, die zich in de morgenuren voor relatief korte tijden beschikbaar willen stellen bij het helpen voederen van de dieren in het park. Daarnaast doet men een oproep op de burgers van Groenlo en andere bezoekers om in de late avonduren geen oud groenafval meer te droppen in het park. In de afgelopen weken is het namelijk voorgekomen dat dit in het merendeel van de gevallen vergist dan wel vergiftigd groenafval betreft met het gevolg dat enkele geitjes het opeten daarvan met de dood hebben moeten bekopen.

Beheerder Bennie Klein Tank van het Grolse dierenpark zit dringend verlegen om hulp bij het helpen voederen. "Omdat er enkele dames zijn weggevallen, die gelukkig voor hen weer een baan hebben gevonden, kan ik wel weer enkele vrijwilligers gebruiken. Iedere morgen zijn in principe twee vrijwilligers voldoende, die bereid zijn om tussen 8.45 uur en 9.30 uur meehelpen om de herten, geitjes, eenden, kippen, vogeltjes e.d. te voederen. Dat mag op één of meerdere morgens in de week. Het gaat dus eigenlijk maar om slechts een uurtje per dag. Belangstellenden kunnen zich bij mij aanmelden (telefoon: 0544-463228)."

Geen groenafval!
Een ander aspect, waarover Klein Tank zich zorgen maakt, is het droppen van het groenafval, dat men over de hekken gooit. "Dit komt met name in de late avonduren voor. Mensen sparen het groenafval van de gehele week of soms nog langer op in een kleine of grote container om die vervolgens in het park te ledigen, meestal op momenten wanneer niemand het ziet. Het gevolg is dat daardoor de dieren dan zaken te eten krijgen aangeboden, die reeds totaal vergist of mogelijk zelfs vergiftigd zijn. Dit heeft ons in de afgelopen weken reeds enkele geitjes gekost. Daarom ons verzoek aan al die mensen, stop daar alsjeblieft mee!"