De catwalk op de Markt.
De catwalk op de Markt. Foto: Ferry Broshuis

Kunst rukt op in Groenlo

Hartverwarmende mode ondanks kou

Groenlo - Dat Groenlo een modestad is, is wel algemeen bekend en dat dit begrip in het voor- en najaar nog weer eens onderstreept wordt met modeshows op de Markt en in de open lucht, zal ook algemeen bekend zijn. Maar dat de organisatoren en de mannequins en dressmen en kinderen dat ook met enthousiasme doen als het koud is, dat is wel heel bijzonder. En koud dat was het zondag!

Er waren twee prachtige modeshows waar de nieuwste trends van voorjaar -en zomermode werd gepresenteerd. En ook voor kinderen. Lucelle Nijenhuis, speaker, vatte het zondagmiddag kort en krachtig samen: het is wel koud, maar het wordt een hartverwarmende show en dat was ook zo. Zelfs blote armen ontbraken er niet en het leek alsof de koud geen vat had op de mensen die op de catwalk aan - en afliepen en met elan en met overtuiging de nieuwste mode showden met daarbij vele verrassende accessoires. Ook het publiek bleef kijken, want je wilt toch weten wat de nieuwe trends zijn, zo vatte een jonge moeder het krachtig samen. Natuurlijk konden na de show in de diverse modezaken de geshowde modellen meteen worden gepast en gekocht en in die zaken was het natuurlijk wel heerlijk warm.

Kunst
Allerlei kunstvormen krijgen in Groenlo de laatste jaren bij de open modedagen steeds meer aandacht. Kunst gedijt goed in Groenlo kun je langzamerhand wel constateren. Er is nu al in een kleine inner circle een presentatie van kunst voor de ramen en verder zijn er diverse amateurkunstenaars uit Groenlo en de regio die hun creaties met plezier en met enthousiasme tonen en daar ook desgewenst tekst en uitleg bij geven.
In de kunstroute waren er dit jaar maar liefst 14 plekken waar je kon genieten van die kunstuitingen. Het blijkt ook dat mensen creatieve bezigheden als een bijzonder interessante en boeiende manier van vrijetijdsbesteding ervaren. Tevens zie je bij mensen die al vele jaren meedoen een duidelijke ontwikkeling in hun prestaties. Dat gaat bijna ongemerkt, maar ervaring heb je toch ook nodig als je iets moois wilt maken.

Terrassen
De terrassen zaten zondag niet vol. Maar binnen in de vele horecabedrijven was het een drukte van belang. Het is al een lange traditie die open zondagen of modezondagen of nu zelfs culturele zondagen in Groenlo. En het spreekt nog steeds tot de verbeelding. Het is op de een of andere manier toch een bijzondere formule die wordt gehanteerd en die aanspreekt.

Fraaie creaties van amateurschilders
fraaie creaties