Turnen

Zilver voor Tessa Jans van Rap & Snel

Groenlo - Op zaterdag 14 maart vond de tweede voorronde voor turnsters in de 5e divisie plaats. Voor turnvereniging Rap & Snel was dit een drukke dag, want zij was verantwoordelijk voor de wedstrijdorganisatie. De vele vrijwilligers die er voor zorgden dat de wedstrijd soepel verliep, zagen op het eind van de (lange) dag hoe Tessa Jans een zilveren medaille in ontvangst mocht nemen bij Senioren E, waaraan 18 deelneemsters meededen. Een mooie kroon op een geslaagde wedstrijddag.

Bij de senioren moest Iris Eulink zich helaas afmelden wegens ziekte. Tessa opende haar wedstrijd bij sprong, waar een mooie overslag haar een 3e plaats opleverde. Ook bij de brug was er een plek in de top, namelijk een 2e plaats. De uitvoering van de 'kip' gaat steeds beter en ook het 'ophurken' is vandaag gelukt. Bij balk liet Tessa zien hoe belangrijk originaliteit en sierlijkheid zijn binnen het turnen. Bij de uitvoering van 'de krokodil' (een balanshouding waarbij alleen steun op de handen plaatsvindt), wist Tessa vele ogen op zich te richten. Gelukkig verliep de rest van haar oefening net zo soepel. Bij vloer komt sierlijk turnen ook zeer goed van pas. Met prachtig hoge sprongen en vloeiend uitgevoerde pasjes behaalde Tessa op dit onderdeel een eerste plaats.
Vanwege de wedstrijdorganisatie waren vele vrijwilligers vanuit Groenlo meegekomen naar Doetinchem. Onder luid gejuich van alle Grolse aanwezigen mocht Tessa haar zilveren medaille in ontvangst nemen (dit keer wel op het podium!).

Overige resultaten Rap & Snel
Instap, D2 ( 28 deelneemsters): Nadine Kasteel 11e, Milou Reinders 13e.
Pupil 1, D2 (12 deelneemsters): Bloem Rombout 8e, Babette Rondeel 9e.
Pupil 2, D2 (12 deelneemsters): Celine Gebbink 8e.
Jeugd 2, G (18 deelneemsters): Maxime Raben 9e.