Een beeld van de vele aanwezigen bij het samenzijn van de Business Clubs.
Een beeld van de vele aanwezigen bij het samenzijn van de Business Clubs. Foto: Theo Huijskes

Succesvol samenzijn Business Clubs Grol en Longa '30 voorafgaand aan derby

Groenlo - Het samenzijn afgelopen zaterdag met de leden van de Business Clubs van Grol en Longa '30 kan als bijzonder succesvol worden aangemerkt. In een daarvoor speciaal ingerichte en aangeklede sporthal Den Elshof vond een ontmoeting plaats tussen circa 350 sponsoren van beide clubs en andere genodigden, waaronder het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oost Gelre. Naast een sapje en een goede in het kader van 'Preuvement Grolle Culinair' verzorgde hap, was er ook gezorgd voor vermakelijk entertainment.

Na een eerste bijeenkomst op zaterdag 1 november 2014 in Lichtenvoorde, georganiseerd door de BC van Longa '30, was nu de BC van Grol aan zet. Bij afwezigheid van voorzitter Matthijs Roorda, opende BCG-bestuurslid Rob Porskamp de middag en waren het secretaris Erik Schuurmans en penningmeester Peter Scheinck die het gebeuren afsloten. Het BCG-bestuur tipte daarbij tevens aan dat de donateurlijst inmiddels 132 namen bevat, hetgeen in een relatief korte periode een stijging met 25% betekent.
Grolvoorzitter Hans Scheinck zorgde namens de gastvereniging niet alleen voor een humorvolle toespraak, maar stond tevens stil bij het overlijden van Ans Roorda (de moeder van BC-voorzitter Matthijs Roorda), Jan Gunnewijk (in het verleden 17 jaar achtereen speler van Grol 1 en bijna 77 jaar lid van de s.v. Grol) en Bert Oesterholt (verenigingsvrijwilliger en Grolsupporter). Namens de BC van Longa '30 nam voorzitter Eef Steentjes de gezonde rivaliteit tussen beide clubs op een smeuïge manier op de korrel. Vervolgens vond er onder leiding van journalist Domien Esselink een forum plaats, waarin zitting hadden: de beide voorzitters (Hans Scheinck van Grol en Marcel Eekelder van Longa '30), alsmede een tweetal oud-coryfeeën (spits Michel Hoffman van Grol en doelman Charley Boschker van Longa '30). Naast de goede onderlinge verhoudingen en de al jarenlange perfecte samenwerking kwamen hierbij ook de verschillen tussen beide clubs ter sprake. Wat daarbij tevens werd opgemerkt, was het feit dat beide verenigingen groot zijn geworden en groot zijn gebleven dankzij de talrijke vrijwilligers. Een constatering, waarbij door beide clubvoorzitters in koor werd geroepen dat het betalen van spelers uit den boze is en dat met de kreet: 'Wat bij ons wordt betaald, is de contributie!'.
Een vermakelijk onderdeel van het programma betrof ook het optreden van het duo Joost (Frank) en Martijn (Gelinck). Met prachtige op Groenlo en Lichtenvoorde en in het bijzonder op Grol en Longa '30 afgestemde teksten, alsmede fraaie woordspelingen wist men de aanwezigen op een kostelijke wijze te vermaken.
Al met al andermaal een met muziek en zang door Tim Ebbers, Tom Smits en Niek Giesen omlijste, geslaagde happening.