Sfeeracties bij aanvang van de wedstrijd. Foto: Marcel Houwer
Sfeeracties bij aanvang van de wedstrijd. Foto: Marcel Houwer

Grol – Longa: 2-2

Grol en Longa '30 maken er wederom een groot voetbalfeest van

Groenlo - Geen fantastische wedstrijd, wel een fantastische atmosfeer. Een voetbalfeest moest het worden. En dat werd het. Voor iedere aanwezige. De 'derby's van het oosten' tussen de Achterhoekse voetbalbolwerken Grol en Longa 30, seizoen 2014/2015 hebben wederom enkele bladzijden mooie geschiedenis opgeleverd in de toch al fraaie historie tussen beide 'rivalen'. En er is vooral ontzettend veel respect voor elkaar. In het veld soms op het scherpst van de snede een enkele keer. Lopen duurbetaalde professionals met het woord respect op de arm, in de wedstrijden tussen Grol en Longa '30 hoeft dit niet in woorden, maar wordt het uitgedragen in daden. In het veld, maar ook er omheen. Na afloop spelers en aanhangers van beide clubs met de armen om elkaars schouder, proostend op het voetbalfeest. Geen winnaars in het veld gezien de uitslag van 2-2-, maar er omheen alleen maar winnaars.

Indrukwekkende 1 minuut stilte
Het voetbalfeest tussen beide grootmachten was evenals de heenwedstrijd in Lichtenvoorde zeer indrukwekkend. Diepe indruk maakte direct al de 1 minuut stilte voorafgaande aan het beginsignaal ter nagedachtenis aan het overlijden van Grolleden Jan Gunnewijk (88) eerder deze week, en Bert Oesterholt (60), de nacht voorafgaande aan de wedstrijd. Na veel vuurwerk en ander lawaai waren de ruim 4000 toeschouwers muisstil. Na deze kippenvel bezorgende minuut volwassen mannen met natte ogen en trillende lippen. Na afloop vertelde ook Longa '30-speler Thomas Kerperien dat het op hem veel indruk had gemaakt. 'Dat doe je toch ook gewoon. Een man die zolang lid is geweest van de club en dan die man die nog zo jong was. Ik heb zelf ook onlangs zoiets in de privékring meegemaakt.'

Wedstrijd
Groltrainer Jos Heutinck liet vooraf weten blij te zijn dat hij over Jelle Kornegoor en Lennard Walterbos kon beschikken. 'De medische staf heeft goed werk verricht deze week. Complimenten aan hen', aldus Heutinck vooraf. 'We willen een goed resultaat neerzetten, want we hebben wat recht te zetten na de nederlaag tegen Rheden. Maar we gaan geen risico's nemen natuurlijk, want hoe belangrijk deze wedstrijd ook is en leeft bij iedereen, daarna moeten we ook wedstrijden spelen. Er is meer dan alleen maar Grol-Longa '30.' Grol begint scherp aan de wedstrijd en als Jelle Kornegoor in de 6e minuut op links doorbreekt en hardhandig over de zijlijn gewerkt wordt, direct al een woordenwisseling tussen beide trainers. 'Dit lijkt toch nergens op', roept een woedende Groltrainer ruim buiten zijn 'comfortzone' richting Longa '30-dug-out. 'Jos terug je hok in', roept Longa '30-trainer Jeroen van Haaren terug. De toon is gezet. De beleving van de Grolploeg is hartverwarmend en de inzet verdient een groot compliment. Ze willen de trouwe aanhang duidelijk op een mooi feestje trakteren.


lees verder op pagina 25

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding