Thomas Wallerbosch in zijn slijterij
Thomas Wallerbosch in zijn slijterij Foto: Ferry Broshuis

"Ik kan zo nog beter voldoen aan wensen klant"

Wallerbosch als zelfstandige slijter verder

Groenlo - De bekende slijterij Gall & Gall in de Beltrumsestraat 18 is al vele jaren een begrip in Groenlo. Bekend om zijn kwaliteit en goede service met als franchiser de enthousiaste en vakbekwame Thomas Wallerbosch. Maar de naam Gall & Gall verdwijnt vanaf 1 juli uit het straatbeeld. Reden: Thomas Wallerbosch die nu al 11 jaar de zaak drijft, gaat als zelfstandig ondernemer verder.

Wellicht is dat idee om zelfstandig te ondernemen ook wel een gevolg van het feit dat ondernemen echt in de genen van de familie Wallerbosch zit. Thomas kreeg gaandeweg steeds meer het gevoel dat hij als zelfstandig ondernemer beter kan inspelen op de wens van de klant. Beter anticiperen ook en op die manier dus veel beter zijn eigen doelen kan nastreven. Hij kan de wensen van de klant plaatselijk natuurlijk veel beter inschatten dan een landelijke organisatie. "Geen kwaad woord overigens over Gall & Gall", zegt Thomas nadrukkelijk. Hij heeft er altijd prima mee samengewerkt, maar het is nu tijd om een eigen koers te varen.
En daarom gaat hij vanaf 1 juli als zelfstandig ondernemer verder, met een eigen slijterij waar drank in alle soorten en maten kan worden gekocht. Waar je een uitstekend deskundig advies en alle informatie krijgt en waar bovendien dan ook een rijk geschakeerd biologisch assortiment aanwezig zal zijn. Hij is nu zo druk als een klein baasje om zijn gedachten en plannen te verwezenlijken.
Hoe de naam van de eigen zaak gaat heten blijft nog even geheim. Een werkelijk prachtig ontwerp daarvoor wordt gemaakt door John Lichtenberg Vormgeving. Overigens wordt de pui van pand Beltrumsestraat 18 weer teruggebracht in de oorspronkelijke vormgeving. Je ziet dat nu al bij meerdere panden in de Beltrumsestraat gebeuren en daardoor krijgt deze 'mainstreet' van Grolle weer extra cachet en uitstraling. En ook binnen wordt de slijterij flink opgeknapt met bovendien fraaie LED-verlichting.
Thomas heeft zich inmiddels aangesloten bij de landelijke organisatie 'Wereld van Dranken' waar 80 zelfstandige slijters in verenigd zijn en daardoor kunnen bijvoorbeeld bij de inkoop zeer scherpe concurrerende prijzen worden bedongen. Thomas kan vanaf 1 juli zijn eigen activiteiten en acties bepalen en de momenten waarop die moeten worden gehouden en kan die dus allemaal zelf afstemmen op de wensen hier.
En dan zit er nog een zeer interessante verrassing aan te komen.
"Wat die verrassing is? Nou, dat zeg ik niet want dan is het geen verrassing meer", zegt hij diplomatiek en met gevoel voor understatement. Maar een opvallende verrassing zal het zeker zijn, zo zegt hij met nadruk. Nog even afwachten dus.
Vanaf 1 juli gaat Thomas Wallerbosch in de Beltrumsestraat 18, telefoon 0544-468775, zijn eigen slijterij dus runnen. Na 11 jaar Gall & Gall wordt de zaak nu op een andere wijze voortgezet. Hij heeft alle diploma's die je nodig hebt voor zo'n zaak, hij heeft de kennis en kunde in huis en de 36 jarige Thomas beschikt bovendien over een dijk aan ervaring in deze branche. En je wordt er altijd vriendelijk, behulpzaam en deskundig geholpen!