Joop Koopmanschap met echtgenote en dochter
Joop Koopmanschap met echtgenote en dochter Foto: Ferry Broshuis

In pand Nieuwestraat 3

Fraaie expositie van Joop Koopmanschap

Groenlo - Het leegstaande pand Nieuwestraat 3 heeft sinds zondag weer een bestemming; in elk geval voor de duur van vier maanden. Zondag opende in die ruimte de bekende Achterhoekse en ook Groenlose fotograaf en videograaf Joop Koopmanschap een nieuwe expositie. Een expositie die een combinatie is van beeld, literatuur en poëzie. Juist door die combinatie ontstaat er een extra dimensie. Joop Koopmanschap werkt onder meer samen met de Dichter des Achterhoeks, Henk Beunk.

Het pand Nieuwestraat 13 heeft meerdere kamers die heel geschikt zijn om thema's onder te brengen. Er hangen in die ruime nu prachtige portretten, landschapsfoto's en stedenfoto's. Joop Koopmanschap die al eerder exposeerde doet dat deze keer met zijn dochter Iris. Het is voor haar een mooi ervaringsproject als medewerkster fotografie en het geeft Joop Koopmanschap wel een bijzonder gevoel om die expositie samen met zijn dochter te doen.
Joop Koopmanschap wil graag nog meer dichters naar Groenlo halen. Dan krijg je een combinatie van beeld en geluid en muziek. Voor het beeld maakt Joop Koopmanschap uitsluitend gebruik van zijn eigen werk. Maar door de combinatie ontstaat er dus iets extra's.

Openingstijden
De expositie is elke zaterdag en zondag te zien van 12.00 uur - 17.00 uur en verder kan dat ook door het maken van een afspraak. Telefoon: 0544-464506.

Het is de bedoeling in eerste instantie de ruimte te gebruiken voor een periode van vier maanden. Hoe het daarna verder gaat kan Joop Koopmanschap nog niet zeggen. In elk geval is er in het binnenstadsbeeld van Groenlo weer een pand dat iets bijzonder uitstraalt en laat zien: Nieuwestraat 3.