Remko Stöteler wint de laatste WinterCup wedstrijd editie 2014/2015

Rene Molenveld overtuigend winnaar van de 32 editie GHV WinterCup

Groenlo - Zondag 22 maart is de laatste wedstrijd gevist om de WinterCup, niet aan het Twentekanaal te Lochem zoals gepland maar aan het Benedenkanaal te Eefde (onder de sluis). De laatste weken wordt hier veel vis gevangen en om iedereen een leuke dag te bezorgen, lees vis te vangen, had de wedstrijdcommissie i.o.m. de deelnemers besloten om de wedstrijd te verplaatsen. De aanwezige deelnemers waren zeer te spreken over deze flexibele aanpak en hopen dat deze aanpak een vervolg krijgt, en dan met name met de WinterCup.

Om 12:00 uur kon de stand opgemaakt worden: er is door de elf deelnemers 12.330 gram vis gevangen, voor de eerste keer deze competitie zat iedereen in de vis. De keuze van de wedstrijdcommissie om uit te wijken is een uitstekende keuze geweest, een pluim voor de wedstrijdcommissie lijkt op zijn plaats.
Eindstand zesde wedstrijd:
1. Remko Stöteler 3430 gram
2. René Molenveld 2090 gram
3. Ivo te Kortschot 1150 gram

Zoals van te voren al verwacht is René Molenveld de nieuwe kampioen van de 32ste editie van de WinterCup geworden.
Eindstand WinterCup 2014/2015:
1. René Molenveld 13115 gram
2. Remko Stöteler 9615 gram
3. Theo Wayerdink 5220 gram
In totaal is er deze editie 47705 gram vis gevangen verdeeld over 5 wedstrijden, de tweede wedstrijd heeft helaas niemand iets kunnen vangen. 7 kilo minder dan de vorige editie maar toen zat er een wedstrijd tussen van meer dan 33 kilo.
GHV gaat op dezelfde voet verder. Hou de website in de gaten voor de data van de 33 editie van de WinterCup.

Feestavond en prijsuitreiking
De prijsuitreiking van de 32ste editie van de WinterCup zal gehouden worden op zaterdag 28 maart om 20:00u bij Café de Kroon (Frielink). Evt. aanhang (of leden die niet mee hebben gevist ) zijn van harte welkom en voor het luttele bedrag van €20,- (exclusief drank welteverstaan) kunnen ze aanschuiven aan het warm en koud buffet en genieten van een gezellige feestavond. Wil je hierbij zijn, geef je dan op voor woensdag 25 maart bij Henk Migchielsen.

Facebook
Het veranderen van het wedstrijdparcours, en de beslommeringen er om heen, hebben enkele wedstrijdvissers doen besluiten om speciaal voor de wedstrijdvissers een Facebook groep aan te maken. Deze groep maakt onderdeel uit van de Facebook pagina van de GHV en is enkel en alleen voor wedstrijdvissers van de GHV die aan een van de competities meedoen. Via deze groep willen we informatie uitwisselen over wedstrijden, en willen we wijzigingen door geven, zoals de wijziging van afgelopen weekend.

Competitie
Zondag 12 april staat de eerste Vrijehengelcompetitie wedstrijd 2015 gepland. Opgeven hiervoor kan nog tot en met 10 april. Een week later word de eerste Grachtencompetitie gevist, ook hiervoor kun je je nog opgeven en wel tot en met 17 april.
Let op: er zijn een tweetal wijzigingen: de laatste IJsselCup wordt gevist op 4 oktober i.p.v. 11 oktober en de laatste Vrijehengelcompetitie wordt op 11 oktober gevist i.p.v. 4 oktober. De locaties van de Vrijehengelcompetitie staan vast, die van de IJsselCup nog niet.

Open Koppel
De Open Koppel, 9 mei 2015, kan weer op grote belangstelling rekenen. Op dit moment hebben 21 koppels zich al opgegeven. Wil je meedoen wees er dan snel bij. Heb je je al opgegeven maar nog geen reactie gehad, neem dan contact op met Frank Bomers.

Selectie
Dit jaar wil de GHV weer een gooi doen naar het federatiekampioenschap. Heb jij zin om hieraan deel te nemen (individueel of korps) geef je dan op bij Frank Bomers. Wil je de feeder-selectie vissen, dan kun je dit ook kenbaar maken bij Frank Bomers. beide selectiewedstrijden worden gevist aan de Oude IJssel (schapenweide). Individueel/korps is op 3 juni en selectie-feeder op 10 juni. Opgeven kan tot 16 mei.