Scene uit de film My Old Lady.
Scene uit de film My Old Lady. Foto: PR

My Old Lady bij Het Doek

Lichtenvoorde - Op donderdag- en vrijdagavond 26 en 27 maart vertoont filmhuis Het Doek de film My Old Lady. De aanvang is 20.30 uur. My Old Lady is een Amerikaans-Franse film, geschikt voor bezoekers vanaf 12 jaar.

Mathias Gold, een berooide New Yorkse schrijver, erft van zijn vader een waardevol appartement in Parijs. Hij reist met zijn laatste geld direct naar de Franse hoofdstad met het doel het te verkopen. Daar ontdekt hij echter dat een oude dame, Mathilde, met haar dochter Chloé in het appartement woont. Een Franse wet schrijft voor dat hij het huis pas mag verkopen na Mathilde's overlijden. Mathias komt gaandeweg tot de ontdekking komt dat hij wel erg van zijn vader was vervreemd en hem eigenlijk nauwelijks gekend heeft.
Kevin Kline, Maggie Smith en Kristin Scott Thomas spelen de hoofdrollen in My Old Lady. Dit humoristisch en ontroerend drama is het speelfilmdebuut van regisseur Israel Horovitz en de verfilming van zijn bekroonde toneelstuk Très chère Mathilde.
Bijzonder is dat dit de tweede film is waarin zowel Maggie Smith en Kristin Scott Thomas een moeder-dochter relatie hebben (Keeping Mum), en waarin Kristin Scott Thomas en Kevin Kline een romantische relatie hebben (Life as a House).

Volgende week zal in de film Sagrada de bouw van de beroemde kathedraal in Barcelona vertoond worden na een inleiding van architect Herman Havekort.