Barry, Marcel, Niek en Tom en Bennie Jolink.
Barry, Marcel, Niek en Tom en Bennie Jolink.

Corsogroep Dorpsstraat blij met Normaal-kopstukken

"Normaal stopt d'r met, en wi-j ok"

Beltrum - In de carnavalsoptocht van Loil, eerder dit jaar, behaalden ze de eerste prijs, in de halfvastenoptocht in Angerlo onlangs al evenzo. De markante hoofden van de Achterhoekse muziekhelden Buizen Beernd, Wimken van Diene, Frederik Puntdroad en Brekken Jan Schampschot, oftewel Normaal. Zeer gelijkend nagebouwd als eerbetoon aan de Achterhoekse rockband, die dit jaar haar 40-jarig bestaan viert, en dan naar alle waarschijnlijkheid de gitaren aan de wilgen gaan hangen, zo is de algemene verwachting in de Achterhoek. Een terecht eerbetoon, bovendien origineel weergegeven. Niet voor niets scoorde de praalwagen hoge ogen. Het leverde de groep de nodige publiciteit op, die tot ver reikte.

Ook in Beltrum viel het bericht op. Wat heet. Beltrum dat dit jaar Normaal weer binnen haar dorpsgrenzen haalt, 1e Pinksterdag, toonde direct belangstelling.
Was het Bennie te Veluwe die namens organisatie interesse toonde in de koppen, als decorstukken tijdens het concert, maar ook corsogroep Dorpsstraat, dat de koppen graag over wilde nemen en ze een nieuw leven te geven, door ze letterlijk op te fleuren, in de bloemetje te zetten, als onderdeel van hun corsowagen waarmee de corsogroep deelneemt aan het plaatselijk bloemencorso, als opening van Festunique. Het contact was er al snel, een deal ook.

Aanhangers
Afgelopen zaterdag togen Marcel Hanselman, Tom Groot Zevert, Barrie ten Have en Niek Slütter naar Loil om de koppen naar Beltrum over te brengen. Trots staan ze bij de koppen te kijken in de motregen die op hen en de koppen neerdaalt. Vijf in totaal.
Vier eerder genoemde namen, de oerbezetting van Normaal, inclusief een dame; Heidi, een personage naar de grote hit 'Heidi' van de band. "Met vier aanhangers zijn we naar Loil gereden, hebben ze opgeladen, goed vastgeknoopt vanwege de sterke wind en rustig aan naar Beltrum vervoerd.
Van Beltrumse bedrijven konden we gratis enkele grote aanhangers lenen", vertelt Marcel Hanselman. Maar waarom dit idee eigenlijk? "Noh, heel makkelijk eigenlijk", begint ten Have. "Normaal besteet veertig joar en stopt d'r met, en wi-j bestoat ok veertig joar en stopt d'r noa dit joar ok met als corsogroep."