Links Kees Weenink en rechts André Slot van Tennisclub Lievelde.
Links Kees Weenink en rechts André Slot van Tennisclub Lievelde. Foto: Theo Huijskes

Toename aantal leden is nu belangrijkste streven

Tennisclub Lievelde viert eerste lustrum

Lievelde - Op 5 april 2010 (Tweede Paasdag) was het voormalig burgemeester Henk Heijman van de gemeente Oost Gelre, die het startsein gaf voor een zelfstandige tennisvereniging in Lievelde. Een en ander gebeurde destijds met de onthulling van een nieuw naambord bij de entree van het helemaal opgeknapte en sfeervol ingerichte tennispark 'De Bonkelaer'. Nu vijf jaar later viert Tennisclub Lievelde het eerste lustrum. Een gegeven dat niet ongemerkt voorbij zal gaan en waaraan op Tweede Paasdag (6 april 2015) met enkele activiteiten aandacht zal worden besteed.

In het kleine, knusse en bovenal gezellige clubhuis kijken voorzitter Kees Weenink en bestuurslid André Slot terug maar met name vooruit. "Bij de oprichting hadden wij 110 leden. Dat zijn er inmiddels 70. Voorzitter Weenink: "Maar dat betekent niet dat wij bij de pakken neer gaan zitten. Na in de eerste vijf jaar alles afgestemd te hebben op de organisatie en de accommodatie, gaan wij nu al onze aandacht en energie steken in het mogelijk verwelkomen van nieuwe leden." Bestuurslid Slot vult aan: "Natuurlijk hebben wij er met name graag jonge leden bij, maar ook oudere leden zijn van harte welkom. Wij willen in dat verband meer en beter gaan samenwerken met de tennisverenigingen om ons heen. Denk daarbij aan het verzorgen van tennislessen en trainingen, waarbij wij graag groepjes willen formeren van leeftijdsgenoten."

De Bonkelaer is ooit uit de grond gestampt door de familie Jan Beusink en in een later stadium door een stichting verhuurd aan de Tennisclub Lievelde. "Het jaar 2010 stond in het teken van de oprichting, in 2011 hebben wij het terras gemaakt, in 2012 en 2013 hebben wij samen met de VV Erix het totale buitenterrein waaronder het parkeerterrein aangepakt, in 2013 een overkapping gerealiseerd en in 2014 hebben wij ons als club niet alleen aangesloten bij landelijke tennisbond KNLTB, maar zijn ook beide tennisbanen helemaal vernieuwd", aldus het bestuursduo Weenink en Slot. Blij is men wel met het feit dat men doorlopend twee kleedkamers van buurman Erix in gebruik mag nemen. Het eerste lustrum zal op bescheiden wijze gevierd worden, maar daarna gaan wij er met ons tegenaan om actieve leden te werven. Dat hoeft niet perse in Lievelde, mag ook in Groenlo en Lichtenvoorde." Slot vult daarbij aan dat men het nu niet slecht doet men een herenteam in de 2e klasse en een mixteam in de 4e klasse, maar dat wat hem betreft best mag uitbreiden.
Onder leiding van het bestuur wordt er op Tweede Paasdag aandacht besteed aan het 5-jarig bestaan met om 12.00 uur een tennisdemonstratie, gevolgd door tennislessen, een tennistoernooitje en een gezellig samenzijn.