Een bloemenpaneel uit voorgaande jaren.
Een bloemenpaneel uit voorgaande jaren. Foto: Theo Huijskes

Buurtvereniging De Walnoot voor tiende keer deelnemer

Betere aanpak bloemenpanelen kermis

Groenlo - Ondanks het feit dat er in de afgelopen week in de Grolse wandelgangen de mededeling de ronde deed dat er dit jaar tijdens de Grolse Kermis geen route bloemenpanelen meer komt, staat dit onderdeel tijdens het volksfeest in augustus a.s. weer gewoon op het programma. Het bestuur van de Stichting Grolse Kermis reageert zeer verontwaardigd wanneer deze krant hoor en wederhoor toepast. Bestuurleden hebben geen idee uit welke hoek van Groenlo deze mededeling afkomstig is.

De mededeling, misschien beter als gerucht aan te merken, kwam aan de orde naar aanleiding van de vorige week gehouden jaarvergadering van buurtvereniging De Walnoot. Deze vereniging, één van de populairste buurtverenigingen van Groenlo die inmiddels 77 jaar bestaat, neemt dit jaar voor de tiende keer met een paneel deel aan de route. En deze jubileumdeelname wil men gaan invullen met een in de vorm van een gemeenschapscadeau extra groot, kleurrijk paneel. De te treffen voorbereidingen daarvoor kwamen ter sprake op een moment dat ook het hiervoor omschreven gerucht werd ingebracht. Verbazing en natuurlijk alom teleurstelling derhalve.

Desgevraagd deelt Ronald Westervoorde, bestuurslid van de Stichting Grolse Kermis en tevens aanspreekpunt van de werkgroep bloemenpanelen, uw verslaggever mee van niets te weten. "Absolute onzin. Er is zelfs geen enkele aanleiding om aan te nemen dat er maar iets in die richting gaande zou zijn. Wij zijn zelfs van plan om dit programmaonderdeel van nieuwe impulsen te voorzien. Bovendien hebben wij van een aantal vaste deelnemers al vernomen dat men ook dit jaar weer van de partij is. Toegegeven, het was in het afgelopen jaar geen groot succes. Dat had mede te maken met het feit dat de voorbereidingen in verband met de ongunstige periode van de schoolvakanties slecht uitpakten en omdat wij noodgedwongen moesten verkassen van de Kanonswal naar een andere, minder geschikte locatie. Dit jaar zijn wij voornemens om een nieuwe route uit te zetten. Bovendien willen wij juist een grotere deelname bewerkstelligen. Daarbij wordt gedacht om hierbij tijdig via de plaatselijke scholen nog meer de jeugd in te schakelen dan wel te betrekken. Daarnaast hopen wij dat er uit eigen initiatief nieuwe deelnemende groepen gaan opstaan."

Buurtvereniging De Walnoot in hartje Groenlo, waartoe behoren Walstraat, Notenboomstraat, Houtwal, Nieuwestraat, Bastionstraat, Barakkenplaats en Schoolstraat, kan dus gewoon doorgaan met de voorbereidingen. Dit gebeurt overigens onder leiding van een nieuwe voorzitter. Toon Heinsman heeft na een periode van 15 jaar de hamer overgedragen aan Carola Steentjes-Aagten.