Afbeelding
Foto: Mark Ebbers

Kleren maken Slag om Grolle

Kleding 17e eeuw maken steeds makkelijker

Groenlo – De informatie die wordt verstrekt tijdens de open inloopdagen van Kleren maken Slag om Grolle bij BS22, wordt met de dag completer. Na de uitlegdag van Geeske Kruseman weten begeleidsters en naaisters precies waar de authentieke vrouwenkleding in 1627 uit bestond.

De aanwezigen luisteren zeer geïnteresseerd naar de uitleg van Geeske Kruseman over hoe de kleding van de werkende vrouw en de sjieke dame er in 1627 uitzag. Kruseman legt tot in detail uit waaraan de kleding te herkennen is en hoe ze in elkaar kan worden gezet. De aanwezigen maken driftig aantekeningen en nemen foto's om maar niets van de uitleg te missen.
En al deze informatie wordt weer gebruikt om bezoekers tijdens de open inloopdagen van Kleren maken Slag om Grolle bij BS22 verder te helpen. De inloopdagen zijn elke 1e zaterdag van de maand, van 11.00 tot 15.00 uur, en elke 3e donderdag van de maand, van 19.00 tot 21.00 uur. Op de donderdagavonden is er de mogelijkheid ook daadwerkelijk te gaan naaien. Neem die avond je naaimachine mee en zet, eventueel met hulp van de begeleidsters, de kleding per direct in elkaar.

De eerstvolgende inloopdag is aanstaande zaterdag 4 april. Als extra op de zaterdagen zullen stalen stof aanwezig zijn, zodat men direct stof kan uitkiezen en bestellen en er mee aan de slag kan gaan. Voor vragen en informatie over de open inloopdagen kan men mailen naar klerenmakenvoordeslagomgrolle@gmail.com.