De BMX-ers van FCCL.
De BMX-ers van FCCL. Foto: Mark Ebbers

BMX-ers FCCL in actie in Nunspeet en Winschoten

13 bekers en een kampioenstrui

Lichtenvoorde - De BMX-ers van FCCL reden in Nunspeet en in Winschoten. In beide plaatsen werden podiumplaatsen behaald.

Een niet te missen resultaat van de nationale wedstrijd NFF Midden Nederland, gereden in Nunspeet. Voor de FCCL meteen een super manier om, als debutant-lid van de NFF, te laten zien dat ze er allemaal zin in hebben. In het totaal waren de meer dan 500 rijders verdeeld over 76 ritten, die volgens planning om 11.00 uur van start gingen. Met 20 rijders verschenen de mensen van FCCL aan de start met in totaal 22 inschrijvingen: (Anne Mokkink en Stef Hollander hadden zich ingeschreven voor zowel de 20"- als de cruiser klasse.) Stef (net 13 jaar) reed in de klasse 30 jaar en jonger.

Dit bleken 20-jarige knullen, maar hij was blij met zijn 7e plek, strak in het wiel van zijn voorganger. Ook Anne moest in dezelfde leeftijdsklasse Cruiser dames uitkomen en haalde in de finale een mooie 3e plaats. Ook de jongere rijders trapten voor wat ze waard waren en velen haalden de finale, wat een glimmende beker opleverde.

Het feest was compleet toen Sieb Duenk in de finale van de Cruiser klasse 45 jaar en ouder een hole shot had. Direct op kop met zeven ervaren rijders, waaronder de Nederlandse kampioen van 2014, ver achter zich latend en als 1e eindigende. En dus met de kampioenstrui naar huis!

Ook in Winschoten was FCCL met 22 rijders goed vertegenwoordigd, ondanks het weer. Om 6:15 uur zaten de eersten al in de auto; dit is eigenlijk al een prestatie op zich, in verband met de zomertijd. Tijdens de inschrijving konden de BMX-ers beginnen met de training. Helaas was dit al het eindstation voor Sam Doppen, hij kwam akelig ten val en liep een knieblessure op en kon niet meer meecrossen. Vanwege de lage opkomst aldaar begonnen om 13.00 uur al de finales en om 14.30 uur ging iedereen weer richting Achterhoek.

Podiumplaatsen in de Open Klasse waren er voor Mart Garstenveld met een 2e plaats, Finn Braakhekke met een 1e plaats en voor Jelle ter Horst met een 3e plaats.Verder waren er diverse overwinningen en goede klasseringen in de eigen klasses, waardoor de nodige punten mee werden genomen naar het thuisfront. De volledige lijsten zijn te vinden op www.bmxnederland.nl.

Volgende week reizen een aantal FCCL-ers af naar Belgiƫ voor de European Cup ronde 1 en 2 in Zolder.
Op 2de paasdag is de eerste TheissenCup clubwedstrijd in Lichtenvoorde. Kom eens kijken hoe leuk BMX kan zijn!


www.fccl.nl