Groenste Project van 2014

Oost-Gelre - "Wat vindt u zelf uw Groenste Project van 2014?" Deze vraag stelde de Bomenstichting Achterhoek begin februari aan alle Achterhoekse gemeenten, met daarbij de mededeling dat de stichting het Groenste Project zou belonen met een Lindeboom, die op Boomfeestdag de 18e maart zou worden overhandigd en geplant.

Vijf van de tien gemeenten hebben hierop gereageerd. Deze vijf projecten zijn door de stichting nauwgezet bekeken, waarbij uiteindelijk de gemeente Oost-Gelre de glorieuze winnaar bleek.

Het feit dat zij de werkgroep De Bomenwacht heeft geïnitieerd, waaruit het winnende Groenste Project Mot Kun'n is voortgekomen (een idee van Anton Stortelder om het landschap te versterken door het planten van een gratis boom) verdient zeker navolging.
Het belang van bomen in onze mooie Achterhoek wordt hiermee benadrukt. En tevens geeft het de bewustwording hiervan onder de bevolking, en hopelijk vooral ook van de andere gemeenten, een positieve impuls.

Overhandiging op 1 april
Omdat het, mede door de verkiezingen, wel erg druk zou worden op Boomfeestdag 18 maart, werd besloten de overhandiging te laten plaatsvinden op woensdag 1 april. Om 11.30 uur zal de lindeboom in het Wentholtpark te Lichtenvoorde door de Bomenstichting Achterhoek worden overhandigd aan wethouder Vincent van Uem en enkele leden van de Bomenwacht.

De exacte locatie is op de kruising van De Rode Van Heeckerenstraat en de Van der Meer de Walcherenstraat, tegenover de bushalte. Belangstellenden zijn van harte welkom.