Havezate Marveld geopend

Vervolg van de voorpagina

Naar aanleiding van het idee om aan het nieuwe hotel de naam Havezate te geven, kwam directeur Edwin Bomers eind 2012 begin 2013 in gesprek met historicus en onderzoeker Joep van der Pluijm om niet alleen de geschiedenis van Havezate te onderzoeken, maar ook om de bevindingen in kaart te brengen met uiteindelijk de vastlegging in een boekwerkje.

"De eerste ontwerpen hebben lang op de tekentafel gelegen. Maar vervolgens ging alles in een stroomversnelling", vertelt Edwin Bomers. "Het uitverkoren concept past prima in het totale faciliteitenaanbod, dat Marveld door de jaren heen reeds heeft bedacht en tot stand heeft gebracht. De bouw heeft een voorspoedig verloop gehad, ondanks dat het aan het eind even spannend was of alles wel binnen het aan te houden tijdschema kon worden uitgevoerd. Dank derhalve aan iedereen voor de medewerking, waarbij ik de buurt zeker niet mag vergeten. Dat alles in goed overleg met hen is gegaan, bewijst wel het feit dat vandaag de gehele Oude Winterswijkseweg de vlag heeft uitgehangen. Het aangeboden nachtje proefslapen in dit hotel hebben zij dan ook echt verdiend."

Inloopavond
Werd de officiƫle opening afgelopen woensdagmiddag bijgewoond door een relatief kleine groep genodigden en familieleden, van de daarop volgende aangeboden inloopavond werd massaal gebruik gemaakt door belangstellenden uit Groenlo en wijde omgeving. Honderden mensen grepen daarbij de kans om in alle hoeken van het helemaal in het kader van het begrip duurzaamheid gebouwde en ingerichte hotel een kijkje te nemen.

Iedereen, maar dan ook echt iedereen was helemaal ondersteboven van datgene wat men kreeg te zien. De superlatieven waren dan ook niet van de lucht en het aantal sterren waren niet aan te geven bij de positieve beoordeling van deze historische en gemoedelijke sfeer uitademende schitterende accommodatie.