Koersballen in De Molenberg.
Koersballen in De Molenberg. Foto: PR

Molenberg zoekt vrijwilligers voor koersbalmiddagen

Hoe raar kan een koersbal rollen?

Groenlo - Het oogt heel raar als het om koersballen gaat. De massieve kunststof ballen van het koersbalspel hebben een zwaartepunt dat iets van het midden ligt. Dus of je wilt of niet, de koersbal maakt altijd een kromme koers. Geoefende en behendige spelers kunnen op deze manier het spel beïnvloeden. Elke vrijdagmiddag in woonzorgcentrum De Molenberg te Groenlo.

Op de vrijdagmiddagen wordt in De Molenberg in Groenlo namelijk dat koersbalspel gespeeld, in principe. Een kleine groep vrijwilligers maakt de ontmoetingsruimte 't Kormelink klaar voordat de bewoners van de Molenberg en ouderen uit de omgeving binnenkomen.
Omdat het een spel is dat je staand en zittend kunt spelen, kan iedereen aan het spel meedoen. Neem daarbij het competitie-element, de gezelligheid en het feit dat koersbal geen lichamelijk zware inspanning vergt, dan is het geen wonder dat het spel in een korte tijd al op veel belangstelling mag rekenen.
In De Molenberg wordt het spel individueel gespeeld. Per beurt krijgt een speler vier ballen van eenzelfde kleur, die hij of zij zo dicht mogelijk bij het witte balletje, de jack, moet gooien. Degene die zijn/haar ballen het dichtst bij het witte balletje heeft liggen is de winnaar.

Uitkijken naar de vrijdagmiddag
Naast het spelelement is natuurlijk het sociale element een bron van plezier voor de deelnemers: even weg uit de dagelijkse omgeving, wat ontspanning en vooral veel plezier met elkaar. Veel bewoners van de Molenberg en andere koersballers kijken uit naar de vrijdagmiddag.

Nieuwe vrijwilligers gezocht
Op dit moment moeten echter de koersbal-middagen nog wel eens afgezegd worden omdat er onvoldoende vrijwilligers beschikbaar zijn. De Molenberg is daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het team willen versterken. Mocht u belangstelling hebben kunt u contact opnemen met De Molenberg (0544 -474100) of een e-mail sturen naar: t.casteel@szmk.nl.


www.szmk.nl