Laundromat laat Rory Gallagher herleven.
Laundromat laat Rory Gallagher herleven. Foto: PR

Live bij Rockcafé Taste

Gallagher tribute Laundromat

Groenlo - Het is Rockcafé Taste uit Groenlo gelukt: Laundromat zal 11 april het Grolse podium aandoen. De tribute-band houdt de herinnering aan de legendarische Ierse bluesgitarist Rory Gallagher ook die zaterdagavond levend.

Laundromat timmert al zo'n 12 jaar aan de weg. De huidige bezetting bestaat uit de oprichters Danny Vlaspoel op gitaar en Joeke Wouda op basgitaar, aangevuld met drummer John Martin (ex-Wolfpin) en zanger Fred Koridon. Samen staan ze garant voor een combinatie van hoge muzikale kwaliteit en een getrouwe interpretatie van Rory's muziek.
Ze staan regelmatig op diverse tribute-festivals, zoals the Ballyshannon International Tribute Festival, the British Rory Gallagher Tribute en de jaarlijkse tribute in Wijk aan Zee. Deze optredens worden door velen gerekend tot de vele hoogtepunten van de band de afgelopen jaren. Bovendien hebben ze het genoegen gekend om met leden van de vroegere Rory Gallagher band te mogen spelen, zoals met Ted McKenna die in 2007 op drums meespeelde, en met Mark Feltham in 2012 op bluesharp.
Uitgebreide tours in Ierland en Nederland hebben gezorgd voor een grote en trouwe aanhang die in het bijzonder Laundromats uitgebreide speellijst waardeert. De fans herkennen zich in het gevoel dat de bandleden hebben voor het allerbeste wat Rory's muziek te bieden heeft. Laundromat beheerst het hele spectrum van het enorme repertoire van de te vroeg overleden legende. Van pompende blues via explosieve rocknummers tot gevoelige ballads en akoestische liedjes.
Om de echte kenners van Rory's muziek te verwennen, duiken de muzikanten van Laundromat ook in dat deel van zijn repertoire dat zelden door andere bands live wordt gespeeld. Bijvoorbeeld het stormende 'Slumming Angel' van Rory's laatste album 'Fresh Evidence', het hartverscheurende 'Easy come and easy go' van het album 'Jinx', 'Edged in blue' en 'I'm not awake yet'.


zaterdag 11 april, 22.00 uur
Rockcafé Taste, Lievelderstraat, Groenlo
entree = vrij