Ten Damme maakt nieuwe start in Groenlo.
Ten Damme maakt nieuwe start in Groenlo. Foto: PR

Na verhuizing van Meddo naar Groenlo

Opening en open dag Ten Damme

Groenlo - Een jaar nadat de productiehal in Meddo afbrandde opent houtvezel-, zaagsel- en biomassabedrijf Ten Damme in Groenlo zijn nieuwe bedrijfspand. Vorig jaar op 18 april heeft een heftige brand de volledige productiehal inclusief alle machines in de as gelegd. Met behulp van een collega-bedrijf is Ten Damme zijn klanten kunnen blijven bedienen. Vrijdag 17 april wordt het bedrijf heropend en een dag later - exact een jaar na de brand - is er een open dag voor alle belangstellenden.

Geschiedenis
In januari 2013 hebben Henk, Willie en Johan het bedrijf van vader Jan Ten Damme overgenomen. De oprichting vond al plaats in 1979, in Eibergen. In 1986 is het bedrijf vanwege uitbreiding naar Meddo verhuisd. Jaren heeft dit familiebedrijf in het Winterswijkse kerkdorp zijn standplaats gehad, nu komt daar dus verandering in. In Meddo blijft nog wel het een en ander achter, maar de hoofdvestiging gaat naar Groenlo.

Activiteiten
Hoofdactiviteit van Ten Damme is het leveren van houtvezel en zaagsel aan voornamelijk de agrarische sector. Daarnaast is een bedrijfsactiviteit biomassa: vers hout wordt verschreddert tot houtchips, dit is dan de basisbrandstof voor onder andere energiecentrales.

Nieuwe productiehal
Op het Bolwerk 9, op bedrijventerrein Laarberg in Groenlo, is sinds november hard gewerkt aan de realisatie van de nieuwe productiehal van de broers Ten Damme. Op 17 april aanstaande is de opening en op 18 april openen zij met trots hun deuren voor alle belangstellenden, tijdens de open dag van 11.00 tot 17.00 uur.
Er zijn dan diverse rondleidingen en het machinepark kan bekeken worden. Ook verschillende leveranciers zijn die zaterdag aanwezig. Voor de kinderen valt er ook van alles te beleven.
Iedereen is van harte welkom op de open dag. Na afloop is er voor genodigden nog een afsluitend feest.


www.tendamme.nl