Senioren uit Groenlo in beweging

Beweeguur in beweegtuin Molenberg

Groenlo - Groenlose 55-plussers kunnen vanaf dinsdag 14 april wekelijks (m.u.v. 5 mei) deelnemen aan beweeglessen. In de beweegtuin bij woonzorgcentrum De Molenberg in Groenlo wordt tien weken lang gevarieerde oefenstof aangeboden door een bewegingsconsulent van de Gelderse Sport Federatie. De beweegles is wekelijks van 10.15 tot 11.00 uur.

Alle beweeggroepen of individuen van 55 jaar en ouder zijn van harte welkom. Ook als ze niet in of rond De Molenberg wonen.

Oefeningen
Het beweeguur is de eerste tien lessen gratis. Iedere deelnemer kan de verschillende oefeningen op zijn of haar eigen niveau uitvoeren. De oefeningen zijn niet moeilijk, maar zorgen er wel voor dat iedereen in beweging komt. Uiteraard worden de toestellen van de beweegtuin gebruikt. Daarnaast is het sociale contact zeer belangrijk. Na afloop wordt gezamenlijk een kopje koffie of thee gedronken. Hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd. Aanmelden is niet nodig.

Het beweeguur wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, de gemeente Oost Gelre en stichting Zorgcombinatie Marga Klompé.