De leden van de Rainbowband op weg naar het 4e lustrum.
De leden van de Rainbowband op weg naar het 4e lustrum. Foto: PR

20 jaar Rainbowband

Muziek is de bindende factor

Lichtenvoorde – De muzikanten van de Rainbowband zijn er helemaal klaar voor. Zij vieren op zondagmiddag 12 april feest vanwege hun 20-jarig bestaan. De band bestaat uit zo'n 40 mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en alle leden kijken er al helemaal naar uit om dit feestje te vieren.

Elke maandagavond komen zij samen om hun hobby uit te oefenen: samen muziek maken. Naast de muziek staat vooral veel gezelligheid hoog in het vaandel bij de Rainbowbandleden.

Rainbowband
De leiding van de Rainbowband is vanaf het begin in handen van Tonnie Weikamp en Leo Niënhuis. Willy Engelbarts is er 10 jaar bij betrokken en sinds kort krijgen de mensen assistentie van Dorien Harbers.
De band is uitgegroeid tot een begrip in Lichtenvoorde en omstreken. De leden komen ook uit de hele regio. Gestoken in speciale kleding en voorzien van een eigen geluidsinstallatie is hun optreden altijd even enthousiast. De leeftijd van de leden varieert van 15 tot ruim 50 jaar en ondanks het grote leeftijdsverschil en verstandelijke vermogens kunnen ze allemaal goed met elkaar overweg.
Het sociale aspect is erg belangrijk in de groep, alle leden zorgen samen voor het opzetten van instrumenten en men helpt elkaar zodat iedereen mee kan doen. Sinds een paar jaar heeft de band een oefenruimte in de Hamalandschool aan de Van Ostadestraat.
De laatste jaren wordt er steeds meer gezongen door een aantal leden en bij deze optredens spat het plezier er vanaf.

Jubileummiddag
Op 12 april wordt dus het 20-jarig bestaan van de Rainbowband gevierd door middel van een jubileummiddag. Er zijn diverse verenigingen uitgenodigd waarmee in het verleden samen is gespeeld of waarmee andere banden zijn. Naast familie, vrienden, leiding en medebewoners van de leden van de Rainbowband is iedereen natuurlijk deze middag welkom. Dus heeft u zin in een leuke middag kom dan zondag naar De Swite, Hendrik Leemreizestraat 2 in Lichtenvoorde.