Afbeelding
Foto:

Vernieuwde website sinds 31 maart in de lucht

Nieuwe site Achterhoekfoto.nl online

Achterhoek - Met ingang van 31 maart is de nieuwe website van Achterhoekfoto.nl gelanceerd. De Achterhoek wordt gepresenteerd door een groep amateurfotografen die allerlei activiteiten en evenementen belichten. De site is afgestemd op moderne communicatietechnieken, waardoor het gemakkelijk is om afzonderlijke foto's, maar ook complete fotoreportages te delen via social media.

Achterhoekfoto.nl is opgericht op 20 augustus 2009. "Er is sinds die tijd heel wat gebeurd," vertelt initiatiefnemer John Mokkink. De bezoekers vinden het leuk om op Achterhoekfoto.nl te kijken. "Wij krijgen veel mailtjes van mensen die ergens niet zijn geweest, maar het toch konden volgen via de site. Niet alleen uit de Achterhoek, maar uit het hele land en het buitenland. Het zijn wel allemaal mensen die een link met de Achterhoek hebben." Anno 2015 bekijken maandelijks meer dan 60.000 bezoekers uit verschillende landen de fotoreportages.

De website biedt aan amateurfotografen die zich professioneel willen presenteren een ideaal platform. Deze groep fotografen wisselde in die jaren van samenstelling, maar groeide uit tot een leuke club dames en heren met passie voor hun werk.
Dat Achterhoekfoto de afgelopen jaren zo enorm is gegroeid, heeft natuurlijk ook op organisatorisch gebied heel wat gevolgen gehad. Wat begon als een leuke hobby is bijna uitgegroeid tot een 'vaste baan'.

John Mokkink werd in juli 2012 benaderd door Gerhard Weevers van Weevers uit Vorden over een samenwerking met Achterhoekfoto.nl. Weevers is onder andere uitgever van diverse bladen, maakt websites en verzorgt veel drukwerk. Weevers beheert bijvoorbeeld de websites Achterhoekagenda.nl en Achterhoeklocaties.nl. Het overleg leidde ertoe dat Weevers de hosting van de website van Achterhoekfoto.nl op zich heeft genomen en een vernieuwde website maakte, afgestemd op de moderne communicatiemiddelen. Deze website stond in juli 2013 online.

Op 31 maart is een vernieuwde website Achterhoekfoto.nl gelanceerd. Er zijn diverse nieuwe onderdelen zichtbaar, zoals topfotografen en best gewaardeerde fotoreportages. Ook is het mogelijk voor bezoekers om hun mooiste of leukste foto's in te sturen voor de rubriek 'Ingezonden foto's'. Deze foto's worden gepubliceerd na goedkeuring van de beeldredacteur.
Wat is gebleven is dat organisaties, bezoekers, verenigingen enzovoort, door middel van het invullen van het formulier 'Fotoreportage aanvragen' een verzoek kunnen indienen voor het maken van foto's van een evenement. De fotografen kunnen dan aangeven of zij gelegenheid hebben om het evenement te bezoeken en daarna de foto's op de website publiceren.
Op de nieuwe website staan eveneens banners van sponsoren, alleen op een iets andere plek dan eerder te doen gebruikelijk was. "Ik ben ze dankbaar voor de afgelopen zes jaar sponsoring," laat John weten. "Weevers neemt de administratie over, maar verder hoop ik dat zij de website willen blijven sponsoren."
Via de nieuwe website is het zeer gemakkelijk om afzonderlijke foto's, maar ook complete fotoreportages te delen via social media. Een fotoserie van een evenement overdag wordt nog dezelfde avond op de website geplaatst, de avondevenementen de volgende ochtend. Dat wordt zeer gewaardeerd, wat te zien is aan het nog steeds stijgende bezoekersaantal.

Afbeelding