Leden van de Groenlose volleybalvereniging met lekkernijen.
Leden van de Groenlose volleybalvereniging met lekkernijen. Foto: PR

ZSOM televisieprogramma van week 15

Groenlo - Onderstaand programma wordt op verschillende momenten uitgezonden in de Molenberg te Groenlo.

ZSOM Regiojournaal
Ook in 2015 wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten uit de regio in het Regiojournaal. Omdat helaas verschillende vrijwilligers gestopt zijn met hun Regiojournaal-activiteiten, is ZSOM op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Lijkt het u leuk om te filmen, teksten te schrijven of te monteren in onze studio, stuur een e-mail naar studio@zsom.nl. Deze week kunt u kijken naar het Regiojournaal uit het verleden.

Marianum LIVE 2014
Op 23, 24 en 25 april vond er een bijzonder muziekspektakel plaats in Groenlo. Marianum LIVE is het eindproduct van het vak muziek aan het Marianum te Groenlo. De artiesten zijn leerlingen van de klassen 4, 5 en 6 havo/vwo die het vak muziek in hun vakkenpakket hebben. Deze leerlingen gaven drie avonden achter elkaar een fantastisch concert. Op 23 en 24 april in de Oude Calixtus en op 25 april in De Bron.
Niet alleen covers werden gezongen en gespeeld, maar ook eigen nummers werden ten gehore gebracht. In de Oude Calixtuskerk werd onder muzikale leiding van Frits Maters en pianobegeleiding van Dennis Vallenduuk het Requiem van Fauré gezongen.

ZSOM Regiojournaal
Nogmaals terug naar het nieuws en actualiteiten uit de regio.

Tof Volk toneel
In het klooster hebben de nonnen Ludwina, Bettine en Clementina enorm te lijden onder het schrikbewind van de zeer strenge moeder overste Braspenning. Zij proberen hier van alles aan te doen, maar door tegenwerking van zowel de overste als haar gemene hulpje Dorothé lijken alle pogingen gedoemd te mislukken. Dan komt er een brief van hogerhand waarin een afgevaardigde van het bisdom schrijft dat er vanwege bezuinigingen een aantal broeders in het klooster moeten worden gehuisvest. De samenwerking tussen de broeders en nonnen verloopt prima, maar moeder overste is in alle staten. Geniet van het eerste bedrijf.


VV Grol organiseert derde editie Moederdagactie

Groenlo - Leden van de Volleybalvereniging Grol gaan in april voor het derde jaar langs de Grolse deuren om de jaarlijkse Moederdagactie te promoten. Ze brengen een assortiment van broodjes en gebak onder de aandacht, ter beschikking gesteld door De Echte Bakker Michel Nales.

Judith Overkemping, organisator van de Moederdagactie zegt: "Omdat we in 2013 en 2014 veel enthousiaste reacties op de Moederdagactie kregen, organiseren we het nu al voor de derde keer. Het werkt heel simpel: onze leden gaan met intekenlijsten langs de deuren. Men kan kiezen uit drie pakketten, variërend van € 5 tot € 10. Pakket A bestaat uit een team (zes) meergranen volleybolletjes en één grote volleybol. In pakket B zitten gesorteerde broodjes, croissants en krentewegge en pakket C bevat een heerlijke slagroomschnitt en chocolaatjes. Na voorafbetaling brengen onze leden de bestelling op zaterdag 9 mei, de dag voor Moederdag, kakelvers aan de deur."

Heeft u de leden gemist? Ook in de Groenlose winkelvestiging van De Echte Bakker Michel Nales zijn bovengenoemde producten op zaterdag 9 mei volop verkrijgbaar.