Afbeelding
Foto: Theo Huijskes

Zaterdag 18 en zondag 19 april op Den Elshof

Veertigste editie Fancy Fair Vrienden van de s.v. Grol

Groenlo - Dat de Vrienden van de sportvereniging Grol (VSVG) met het organiseren van een Voorjaars en Najaars Fancy Fair een gouden formule in handen hebben, is alom bekend. Dat wil overigens niet zeggen dat de in 2014 25 jaar bestaande VSVG na een succesvolle kwarteeuw op haar lauweren rust. Integendeel, het bestuur onder aanvoering van voorzitter Geert Jan Stokkers en de altijd ijverige secretaris/penningmeester Jan Schut huldigt het motto 'stilstand is achteruitgang' en zorgt binnen deze populaire en geliefde Grol-geleding voor doorlopende vernieuwingen met dus telkenmale een aangepast visitekaartje.

Zo heeft het bestuur een vernieuwing en tegelijkertijd verjonging ondergaan. Een tweetal hondstrouwe Grolleden, tevens werkers van het eerste uur bij de VSVG, te weten Riky ter Bogt en Henk Hoffman, hebben een stapje teruggedaan.

Daarnaast heeft Marcel Wolters reeds in een eerder stadium afscheid genomen van het VSVG-bestuur. Voor hen in de plaats maken in het komende weekend bij de dan op het programma staande Voorjaars Fancy Fair Joke Hummelink, Rik van Dongeren en Rogier Koppe hun debuut. Neemt overigens niet weg dat de gezichten van met name Riky ter Bogt en Henk Hoffman onlosmakelijk blijven verbonden aan het uithangbord van de VSVG. Beide trouwe vrijwilligers kregen afgelopen jaar samen met Jan Schut nog het 'Vriendschapsteken' uitgereikt. Een nieuwe, door het hoofdbestuur van de s.v. Grol in het leven geroepen vrijwilligersonderscheiding.

In het komende weekend staat nu de veertigste editie op de rol van dit voor zowel Grolleden als niet-Grolleden immens populaire evenement. Juist het gegeven dat dit gokfestijn tweemaal per jaar wordt georganiseerd, lijkt in de praktijk reeds jaren achtereen een succesformule te zijn. Een aanpak waarbij het mes aan beide kanten snijdt. Met de organisatie van het evenement wordt enerzijds de bezoekers van het sportpark Den Elshof een enorm plezier gedaan. En anderzijds ontpopt de VSVG als organisator van dit gezelschapsspel zich hiermee als één van de beste sponsoren van de club met de naam sportvereniging Grol. Dit valt af te lezen aan het gegeven dat de VSVG de s.v. Grol in de afgelopen 25 jaar maar liefst € 100.000,00 heeft geschonken!

Ook in het komende weekend wordt er op de zaterdagmiddag een start gemaakt om zodoende ook de oudere jeugdelftallen en de zaterdagteams in de gelegenheid te stellen 'het spelletje' mee te spelen. Op de zondag, in VSVG-kringen 'Super Sunday' genoemd, wordt rond het middaguur begonnen met het clublied van de VSVG. Vervolgens staat de thuiswedstrijd Grol 1 - SC Bemmel 1 op het programma. En daarbij, te weten voorafgaande, in de rust en na deze competitiewedstrijd, draait de VSVG-trein op volle toeren.