Feestjesdagen

Ik schrijf dit op zaterdagavond. Het tv-aanbod is zodanig dat dat wel kan zonder veel te missen. Tijdens dit schrijven drink ik een (1) flesje Pale Ale. Wat mij betreft een van de minder geslaagde producten van de voormalige Grolse bierbrouwer (die de verkering met Groenlo weer aan het aanhalen is). Maar het is wel binnen te houden en er wordt al zoveel voedsel weggegooid.

Vraag me niet waarom, maar ik moet opeens aan koningin Beatrix denken. Ik weet wel, het is sinds twee jaar prinses Beatrix, maar daar kan ik niet aan wennen. Hoe zou ze 30 april doorbrengen, zonder spelletjes? Het is trouwens niet eens haar verjaardag, maar die van haar moeder. Zou Beatrix nog steeds hetzelfde kapsel hebben?
Ik heb haar nog nooit gezien. Bijna een jaar geleden wel haar zoon en (aangetrouwde) koningin Maxima. Ik heb volgens mij nog behoorlijk gezwaaid toen ze vorig jaar in Groenlo onvoorstelbaar charmant uit de bus stapte. Ik herinner me dat ze een beetje flauwig, beige setje aanhad. Maar sommige mensen staat gewoon alles.
Oost Gelre en ik ook, we waren oranje, bijna een jaar geleden. Maar wel 's middags pas, en een paar dagen na Koningsdag. Zo'n echt Oranje spul - met aubades - als in Aalten zal het hier wel niet worden. Wij willen stiekem eigenlijk een president, bijvoorbeeld Erwin Lensink.

En na die laatste aprildagen komen de eerste meidagen. 1 mei is de Dag van de Arbeid. In Nederland stelt dat niks voor, zeker in de Achterhoek niet, want wij werken elke dag. Hier en daar schijnen wat verstokte socialisten de Internationale te zingen in een sfeerdodend Hollands of Gronings achterafzaaltje.
In Duitsland is iedereen dan vrij. Dan komen de grens-Duitsers in Nederland winkelen (in Winterswijk, tja) en sommige andere Duitsers gaan dan demonstreren. Vaak veel zogenaamde anti-fascisten: boze oude jongeren met sjaaltjes en buttons die strijden tegen het kapitalisme door autootjes van tekstschrijvers, thuiskappers en andere zzp-ers (Selbständige ohne Mitarbeiter) in de fik te steken.

Het is inmiddels zondagmiddag. Ik heb een communiefeestje gehad. Ben dus weer eens naar de kerk geweest. Viel me op dat er een positieve correlatie bestaat tussen de hoeveelheid tattoos bij de ouders en de zondagsheid van de kleding van de communicantjes.
De pastoor was erg vriendelijk. Hij zei tegen de kinderen: "Jezus houdt heel erg veel van jullie." Er waren ook klasgenootjes van kinderen die de communie niet deden. Die gaan misschien wel naar de hel. Dat zei die pastoor niet, maar ik dacht het nog even.
Jammer van wat gillende kleine kinderen in de kerk die door de ouders niet in bedwang werden gehouden. Of moet de school dat ook weer doen?
Een nieuwbakken etertje aan de tafel van de Heer eindigde een tekstje met: "We komen hier zeker weer."
Yeah, right. Eerst cadeautjes.