Danny, Maxime, Samgar en Tom dolblij met hun 3FM Award.
Danny, Maxime, Samgar en Tom dolblij met hun 3FM Award. Foto: Henri Walterbos

Tom Broshuis wint 3FM Award met Mister & Mississippi

"In Duitsland spelen we met Damien Rice"

Groenlo-Twee jaar geleden wonnen ze een prestigieuze 3FM Award in de categorie 'Beste nieuwkomer'. Om dan ooit dat kunstje te herhalen dan moet je wel van hele goeie huize komen. Volkomen onverwacht, volgens de muzikanten zelf, wonnen ze onlangs echter, 2 maand na het verschijnen van hun tweede cd 'We only part to meet again', een tweede award. Deze keer in de categorie 'Beste artiest alternative.' Een categorie waarin ook Blaudzun genomineerd was.

Nadat de band haar eerste single 'Meet me at the lighthouse' van de nieuwe cd 'live gebracht had in de live-tv-uitzending gingen de bandleden ontspannen onderuit zitten, in afwachting van de uitreiking van de award aan 'vriend van de band'. Tot ineens de naam van Mister & Mississippi uit de envelop van 3FM DJ Roosmarijn kwam. Grollenaar Tom Broshuis, gitarist/componist van de band, laat in een reactie weten zeer verrast te zijn door het winnen van de award, maar daarom niet minder blij te zijn. "We waren er vanuit gegaan dat Blaudzun wel zou winnen, dus het was nogal een verrassing. Iedereen in Groenlo en elders in de Achterhoek die gestemd heeft dus heel erg bedankt. De tour in Duitsland onlangs was ook heel tof. Voor het eerst met een Nightliner. Dat was wel een jongensdroom die uitkwam. De shows werden ook goed bezocht. In Hamburg was de show zelfs helemaal uitverkocht."

De agenda van de band loopt inmiddels weer lekker vol ziet ook Tom. "Ja klopt. In mei gaan we twee dagen in Milaan spelen op de World Expo. Daar kijk ik erg naar uit. Voor de rest stromen de festivals in Nederland langzaam wat meer binnen. We gaan daarnaast ook een paar openluchttheaters doen van de zomer, iets wat ook nieuw is voor ons. In augustus spelen we op een groot festival in Duitsland met één van onze grote helden Damien Rice."


www.misterandmississippi.nl