Frank Slutter (geheel rechts), de winnaar van een nieuwe fiets.
Frank Slutter (geheel rechts), de winnaar van een nieuwe fiets. Foto: Theo Huijskes

Veertigste editie Fancy Fair Vrienden van de s.v. Grol

Omstandigheden spelen VSVG dit keer niet in de kaart

Groenlo - De eerste Fancy Fair na het jubileumjaar van de VSVG (25-jarig bestaan 2014) is niet helemaal geworden hetgeen de organisatoren ervan verwachtten. Dat de enorme Fancy Fair van november 2014 overtroffen zou worden lag ook niet in de lijn der verwachtingen, maar diverse oorzaken waren aan te wijzen voor ditmaal een mindere editie in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof.

Zo had de KNVB enkele elftallen in het wedstrijdschema voor dit weekend geschrapt en dat betekende dat diverse vaste groepen ditmaal niet aanwezig waren Ook het bijzonder fraaie zomerweer weerhield menig toeschouwer deze zondag een gang naar Den Elshof te maken. Daarbij kwam wellicht dat een aantal toeschouwers na de wedstrijd van Grol 1 tegen SC Bemmel 1 uit teleurstelling of frustratie rechtstreeks een gang naar huis maakten in plaats van zoals gewoonlijk een kijkje te nemen in het Sportcafé en deel te nemen aan de Fancy Fair. Dit alles neemt niet weg dat het als vanouds weer bijzonder gezellig was.

Zaterdagmiddag werd een voorzichtige start gemaakt en konden de eerste ronden gedraaid worden. Zondag presenteerde de organisatie zich eerst weer met het zingen van het eigen clublied. Bij de VSVG maakten de nieuwe bestuursleden, te weten Joke Hummelink, Rogier Koppe en Rik van Dongeren voor het eerst kennis met de uitvoering van dit evenement. Ze werden daarbij begeleid door onder meer Henk Hoffman en Riky ter Bogt, die na 25 jaar bestuurslidmaatschap plaats hadden gemakt voor een verjonging van het bestuur en bij deze fancy fair nog enkele hand- en spandiensten verrichtten. Speaker en presentator Marcel Rooks bracht de prijzen met de nodige kwinkslagen aan de man. De hoofdprijs, een fraaie fiets aangeboden door de firma Sprenkeler, werd gewonnen door een verraste Frank Slutter.

Geert Jan Stokkers, voorzitter van de VSVG, bedankte na afloop het trouwe bezoek voor het meespelen in het belang van de gehele sport(voetbal)vereniging Grol met: "Beste mensen, zoals altijd zeg ik weer een applausje voor jullie zelf, want daar doen wij het per slot van rekening met elkaar iedere keer maar weer voor".