Van links naar rechts Marieke Frank, Harry Lammers, prijswinnaar Christian Reinders en Petra Streng.
Van links naar rechts Marieke Frank, Harry Lammers, prijswinnaar Christian Reinders en Petra Streng.

ROVA reikt prijs uit aan organisator zwerfvuilbootcamp

Christian Reinders wint Mooi-Schoonactie

Lichtenvoorde - Afgelopen dinsdagmiddag was Grollenaar Christian Reinders, en dat op Lichtenvoordse bodem, degene die in aanmerking kwam voor de eerste prijsuitreiking van de Mooi-Schoonactie van de maand. Het waren Petra Streng, projectmanager Mooi Schoon, en Harry Lammers contactpersoon voor de regio Achterhoek, die namens Rova de prijs met bijbehorende attributen overhandigden. Namens de gemeente Oost Gelre was wethouder Marieke Frank aanwezig.

Petra Streng gaf aan veel waardering te hebben voor het initiatief van Christian Reinders, die op 20 maart van dit jaar onder het motto 'Zwerfvuilbootcamp' een schoonmaakactie organiseerde in de binnenstad van Groenlo. Overigens was het de tweede keer dat Reinders, ondernemer van Run&BeFit, een dergelijke actie hield. Ook in 2014 kreeg de Grollenaar de complimenten voor zijn op dit braakliggende terrein genomen initiatieven.
Mede daardoor ontstonden er contacten tussen hem en Rova met het gevolg dat de actie dit jaar een vervolg kreeg en dat ook nog eens met gebruikmaking van posters en flyers.
Mede met het vooruitzicht dat het opruimen in combinatie werd gedaan met sporten, namen deze keer 20 personen in de leeftijd van 17 tot midden 50 jaar deel aan de schoonmaakoperatie. Gestart bij BS22 in de Beltrumsestraat werd er vervolgens het nodige zwerfvuil verzameld langs de stadsgracht, te weten op de Houtwal en Kanonswal nabij het Grolse Kanon en vervolgens op de Maliebaan nabij de muziekkoepel. Een meer dan voortreffelijk initiatief, dat in de ogen van Christian Reinders hopelijk opvolging gaat krijgen bij overige groepen dan wel individuele personen. Petra Streng van Rova benadrukte nog eens dat de Mooi Schoon campagne als doel heeft het voorkomen van zwerfvuil door voorlichting en educatie.

Bootcamp was combinatie van opruimen en sport

"Wanneer er desondanks toch her en der zwerfvuil ligt, faciliteren wij de bereidwillige burgers met de bus en de aanhanger van Mooi Schoon.
Deze zijn uitgerust met afvalgrijpers, handschoenen, vuilniszakken, veiligheidshesjes en dergelijke. Naast verenigings-, club-, wijk- en buurt- initiatieven faciliteren wij ook individuele initiatieven." De regionale campagne Mooi Schoon sluit overigens aan bij en werkt samen met de landelijke campagne Supporter van Mooi Schoon. Met de buurtacties, evenementen en de campagne Supporter van Mooi Schoon worden burgers bewust gemaakt om samen verantwoordelijk te zijn voor een Mooie Schone buurt.
Wethouder Marieke Frank was aanwezig om Christian Reinders namens de gemeente Oost Gelre de felicitaties over te brengen, waarbij zij de hoop uitsprak dat deze prijs op menigeen in Oost Gelre een motiverende uitwerking heeft, zodat er straks op alle mogelijke terreinen sprake is van een nog mooiere en vooral schonere gemeente.