Ideale start, weinig wind en lekker zonnetje

Eerste grachtencompetitie voor Joop Ottink

Groenlo - De eerste grachtencompetitiewedstrijd 2015 zit er weer op. Deze editie doen er 28 deelnemers mee aan de grachtencompetitie waardoor er in twee vakken wordt gevist. Dit keer werd gevist in de Kloostertuin en bij het Hertenkamp.

Naarmate de wedstrijd vorderde werden in de Kloostertuin de eerste bonusvissen gevangen. Joop Ottink, vissend in de Kloostertuin op nummer 1, wist naast veel kleine vis een mooie grote brasem te vangen wat hem de vakwinst opleverde. Ook Rick van Koot wist in de Kloostertuin een brasem te vangen wat hem de tweede plek opleverde. Nummers 3 en 4 in de Kloostertuin konden de bonusvissen niet aan de schubben komen en moesten genoegen nemen met veel kleine vis.

Hoe anders ging het bij het Hertenkamp, hier werd het eerste uur redelijk gevangen (voornamelijk kleine vis) maar daarna was het peuteren. Frank Bomers, vissend op nummer 23, wist de kleine vis wel aan de praat te krijgen en te houden en viste zo sterk naar een vierde plek. Helaas voor hem wisten de nummers 1 tot en met 3 wel een platte te vangen. Vakwinnaar Herman Oosterholt wist naast een mooie brasem ook een dikke baars te vangen.

Nieuwe deze editie van de grachtencompetitie is dat de kop en de startplekken samen verantwoordelijk zijn voor het wegen (in samenwerking met de wedstrijdcommissie). Dit was even wennen voor de deelnemers, maar het is goed opgepakt.
Uiteindelijk is er door de 28 deelnemers iets meer dan 20 kilo vis gevangen, dit is een mooie opmaat voor de Open Koppel en de rest van de competitie. Helaas waren er wel vier nullen te noteren.

Tussenstand na 1 wedstrijd:
1 Joop Ottink
2 Herman Oosterholt
3 Gerrit Oosterholt
4 Rick van Koot
5 Bennie Rooks

De eerstvolgende grachtencompetitie wedstrijd wordt gevist op zondag 31 mei. Eerstvolgende wedstrijd in competitieverband is de eerste IJsselCupwedstrijd. Wil je hier aan meedoen, stuur dan een mail naar IJsselcup@visseningroenlo.nl of neem contact op met Henk Migchielsen of Frank Bomers.

Zaterdag 9 mei staat de Open Koppel weer op het programma. Wil je nog meedoen dan moet je er snel bij zijn. Stuur dan een mail naar openkoppel@visseningroenlo.nl, je krijgt dan een automatisch bericht terug met instructies en rekeningnummer. Zodra het inschrijfgeld (€20,- per koppel) overgemaakt is ontvang je het inschrijfnummer.